Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Je li stvarno jeftinije prati rublje tijekom noći? Evo što kažu stručnjaci...

Shuttershock
21.02.2022.
u 09:30

Sve se svodi na vašu tarifu za električnu energiju i na to primjenjuju li se navečer cijene izvan radnog vremena primjenjuju ili ne.

Cijene režija su skočile i mnogi su zabrinuti zbog rastućih računa pa je normalno zapitati se postoje li načini da sami uštedite novac na energiji.

Trenutačno trošak rada perilice rublja ovisi o nekoliko varijabli - uključujući tarifu na kojoj se nalazite, temperaturu pranja i koliko je energetski učinkovit sam stroj. No, može li rješavanje ovog posla u večernjim satima pomoći uštedjeti?

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

Potencijalno, ali nije zajamčeno. Sve se svodi na vašu tarifu za električnu energiju i na to kakva se tarifa primjenjuje. Stručnjaci za poslovne komunalne usluge rekli su Metro da za osobe s određenim tarifama korištenje perilice rublja i drugih uređaja može biti isplativije noću.

"Ako imate dvotarifni mjerač, koristite uređaje kao što su perilica i sušilica rublja između ponoći i 7 ujutro kada su cijene niže", objasnili su iz tvrtke.

Međutim, ne preporučuje se ostaviti perilicu da radi preko noći dok spavate jer postoji potencijalni rizik od požara. Dakle, alternativa je izbjegavanje najgoreg vremena za pranje rublja: od 16 do 19 sati.

Potencijalno biste mogli uštedjeti ako ga perete ujutro, tijekom dana ili poslije 19 sati navečer. Za druge načine uštede na računima za struju, isprobajte ove trikove – pokušajte prati na 30°C umjesto na 40°C, zamijenite sušilice rublja za sušilo i stavite prati tek kada napunite perilicu.

Pogledajte za što sve možete koristiti tvrdi sapun u kućanstvu!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije