Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETNE PREHLADE

I dalje je važno paziti na zdravlje, pogotovo na higijenu nosa

Foto: Shutterstock
1/3
22.06.2020.
u 08:00

Morska voda iz Jadrana posjeduje jedinstvena ljekovita svojstva

Napokon smo dočekali toplo ljeto, nakon zime i proljeća provedenog u zatvorenom, vrijeme je da se svi malo odmorimo i uživamo u ljepšim danima. No, izlaskom u prirodu aktiviraju se alergije, a početak ljeta nas sve zna iznenaditi prehladom jer se prerano odreknemo majica dugih rukava ili nas prevari vjetar. Jedan od prvih simptoma je curenje iz nosa, a često je izraženije kod male djece. U svakom slučaju, bilo da se radi o boravku u prostorijama s upaljenim klima uređajem, tegobama alergije ili virozi, jedno je sigurno, vaša sluznica nosa pati.

Nos je početni dio respiratornog sustava i osigurava pravilno i ritmično disanje, dok sluznica nosa osigurava grijanje i vlaženje udahnutog zraka, pa je možemo smatrati filterom koji štiti naša pluća jer sprječava ulazak čestica prašine i bakterija.

Kakav god bio uzrok curenja nosa, neugodnosti i smetnje možete olakšati prirodnim metodama.

SUHA NOSNA SLUZNICA – KAKO SI POMOĆI?

Sluznici nosa potrebno je osigurati dovoljnu vlažnost, a prvi korak prema zdravom dišnom sustavu je dovoljan unos tekućine. Piti vodu je uvijek zdrava odluka, a u ljetnim mjesecima se pojačano znojimo, pa trebamo ukalkulirati i dodatan unos da nadoknadimo razliku.

Prostorije u kojima boravite su također vrlo bitne, pogotovo ako koristite klima uređaje koji isušuju zrak. Prostorije se trebaju redovito prozračivati, a ukoliko imate mogućnost ovlaživati zrak, podesite uređaj da kontrolira optimalnu vlažnost zraka u vašem domu kako bi osigurali primjerene uvjete.

Sluznicu nosa poželjno je vlažiti i pripravcima sterilne morske vode. Aqua Maris donosi olakšanje kod problema s disanjem, osnažuje prirodnu zaštitu protiv prehlade i gripe i pomaže u reguliranju problema sa sinusima, alergijom i začepljenim nosom. Za ovlaživanje sluznice dovoljan je klasičan Aqua Maris sprej za nos 30 ml, dok je za ispiranje alergena i virusa sa sluznice preporučljivo uzeti Aqua Maris Clean sprej za nos. Ova linija proizvoda pogodna je i za odrasle i za djecu, uključujući dojenčad (potražite Baby varijante proizvoda), a s obzirom na to da ne sadrže konzervanse niti aditive, mogu se koristiti neograničeno.

Foto: Shutterstock

Higijena i ovlaživanje nosa također je vrlo važno u prevenciji virusnih infekcija dišnih puteva, upravo zbog svoje funkcije "filtera". S obzirom da se respiratorni virusi prvenstveno prenose kapljičnim putem, zrakom, jako je važno da nos bude zdrav kako bi što efikasnije obranio tijelo od zaraze.

Svi JGL proizvodi, uključujući Aqua Maris, proizvedeni su u EU i certificirani prema europskoj regulativi, što se pokazalo presudnim i u vrijeme korona krize, kada je zbog pojačane potražnje dobavljivost proizvoda ostala ista kao i prije. U tehnološkom dijelu, postojeći sustavi se kontinuirano unapređuju u želji da se kupcima primjena učini što jednostavnijom i zdravijom.

TJEDAN AQUA MARISA

Aqua Maris ove godine obilježava svoj 21. rođendan, i tom prigodom organizira proslavu na mnogobrojnim tržištima koja traje čitavi tjedan! Povod proslave je jedinstven rezultat ne samo u Hrvatskoj, već u cijelom svijetu, 200 milijuna prodanih proizvoda! Kako bi si lakše dočarali što to znači, zamislite sljedeće, kada bismo stavili 200 milijuna proizvoda Aqua Maris jedan uz drugi, činili bi lanac dug 12.000 km. To je udaljenost koju ćete prijeći ako putujete od Rijeke do Moskve i zatim još transsibirskom željeznicom produžite do Vladivostoka. Ili da se zadržimo u ljetnom tonu, to je udaljenost od Rijeke do Havaja.

Od svakodnevne njege, prevencije prehlade, tretmana akutnih i kroničnih bolesti ždrijela, postoperativno razdoblje, za gotovo svaku situaciju postoji idealan Aqua Maris.


Ovaj sponzorirani native sadržaj nastao je u suradnji VL Native Studija i JGL-om prema najvišim uredničkim standardima Večernjeg lista. VL Native Studio je specijalizirani in-house studio za native oglašavanje u čijoj realizaciji sudjeluju najbolji medijski producenti Večernjeg lista.


 


Ovaj sponzorirani native sadržaj nastao je u suradnji VL Native Studija i JGL-om prema najvišim uredničkim standardima Večernjeg lista. VL Native Studio je specijalizirani in-house studio za native oglašavanje u čijoj realizaciji sudjeluju najbolji medijski producenti Večernjeg lista.


 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije