Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVERBALNA KOMUNIKACIJA

Govor tijela otkriva mnogo o vama, a ovi položaji pokazuju nesigurnost

Foto: Shutterstock
1/2
18.09.2019.
u 05:55

Govor tijela glavno je sredstvo neverbalne komunikacije, a mnogi i ne slute kakve pogreške rade.

Na društvenoj mreži Quora korisnici su raspravljali o karakteristikama govora tijela zbog kojega osoba može izgledati nesigurno i time pokazati slabost.

Složili su se kako je prva i najčešća pogreška križanje ruku na prsima. Ovaj potez rijetko kada pokazuje nadmoć prilikom razgovora, a i psiholozi se slažu kako je karakteristična za nesigurne osobe koje se na ovaj način pokušavaju zaštiti. Ukratko, može izgledati kao da sami sebe grlimo. 

Ruke u džepovima još su jedna od kobnih pogrešaka kojima svi katkada podlegnemo. Iako je ovo možda nekima prirodan refleks, pokušajte izbjeći ovu pozu jer se odašilje poruka nesigurnosti i zbunjenosti. Ako ne znate kamo s rukama, radije palčeve zakačite za kukice remena. Razlika je mala, ali ostavlja potpuno drukčiji dojam budući da prsti provučeni kroz proreze za remen izgledaju neodoljivo samopouzdano i opušteno.

Da bismo se dotaknuli povezanosti verbalne i neverbalne komunikacije, moramo spomenuti i slijeganje ramenima. Osobe koje ovo rade za vrijeme razgovora ostavljaju dojam nesigurne osobe koja nije u stanju popratiti razgovor i tako mu ne doprinosi. Sljedećeg puta smirite ramena i držite ih u prirodnom položaju koji će izgledati opušteno.

 

Pogledajte kako se odjenuti za razgovor za posao:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Psychlist
Psychlist
09:14 18.09.2019.

Čini mi se da čim čovjek treba paziti na to kako se postavlja da na prvom mjestu nije u društvu u kojem želi biti, pa će shodno tome sva ta namjerno postavljene pozicije tijela najvjerojatnije izgledati izvještačeno. Osim ako netko ima super velike ambicije da uvijek i svugdje izgleda fantastično, za što, ruku na srce treba puno, puno vježbati, ne vidim razloga zašto se svjesno siliti na takvo što i što ima krivo u pokazivanju stresa i nelagode. Nismo mi promijenili ništa u sebi zapravo, samo prikazujemo lažnu sliku prema vani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije