Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne biste ni pomislili

Evo zašto žene 'moraju' imati redovite seksualne odnose

par u krevetu
Foto: Thinkstock
22.02.2014.
u 12:04

Znanstvenici su zaključili da redoviti seksualni odnosi mogu štititi od endometrioze, ali samo ako ih održavate i tijekom menstruacije.

Seksualna aktivnost produžuje seksualni život.

Početak menopuaze za većinu žena znači smanjenje ili potpuni prestanak seksualnih aktivnosti, najviše zbog vaginalne atrofije: vagina postaje kraća i smanjuje se njezina elastičnost i vlažnost.

Foto: pixabay

Osnovni uzroci ovih pojava su hormonske promjene i nedostatak prirodne lubrikacije vagine. No žene koje su seksualno aktivne, ili koje redovito masturbiraju, rjeđe imaju tih problema. Znanstvenici su također zaključili da redoviti seksualni odnosi mogu štititi od endometrioze, ali samo ako ih održavate i tijekom menstruacije.

>>Seksualni odnos mijenja strukturu mozga muškarca

Komentara 3

YO
yocko
16:12 22.02.2014.

Ima tu dosta istine...

Avatar IvanR
IvanR
15:46 22.02.2014.

Ne bi bilo loše da se ministrice pridržavaju ovih pravila.

Avatar targus
targus
14:01 22.02.2014.

ovo je sigurno pisala ženska,..s nedostatkom sexualnih odnosa...!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije