Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za lijepi osmijeh

Evo s kojim 'namirnicama' možete sami jednostavno izbijeliti zube

osmijeh
Foto: Thinkstock
1/3
10.03.2014.
u 09:00

Svatko želi imati taj blistavo bijeli, neodoljiv osmijeh. Da biste sami izbijelili zube, sve potrebno možete pronaći u svojoj kuhinji.

Postupak izbjeljivanja zuba u ordinacijama dentalne medicine košta od nekoliko stotina kuna na više, no ako želite vratiti bjelinu svojim zubima to možete napraviti sami na prirodne načine. Sve što vam je potrebno, vjerojatno već imate u svojoj kuhinji, smočnici, hladnjaku...

Soda bikarbona

Osim što izbjeljuje odjeću kada je dodate u prašak za rublje prilikom pranja, soda bikarbona izbijelit će i vaše zube. Stavite je malo na četkicu na zube i zube operite uobičajeno. Imajte na umu da ovo ne radite prečesto, najviše jednom tjedno.

Celer

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Instagram

Celer se uglavnom sastoji od vode, a žvakanje ove namirnice očistit će plak koji se stvara na zubima i pomoći će u uklanjanju bakterija.

Jagode

Jagode su, zanimljivo, također namirnica koja će pomoći u izbljevanju zubiju. Zgnječene, utrljajte na zube, ostavite minutu i nakon toga isperite vodom i operite zube pastom koja sadrži fluor. Ovo voće sadrži vlakna koja će potjerati bakterije iz usta i zubi.

Agrumi

Agrumi obiluju vitaminom C koji pomaže u uklanjanju bakterija iz usne šupljine. Možete i sami napraviti prirodnu pastu za zube sa narančinom korom, lovorovim listom i malo vode. Limun će također biti odličan saveznik u izbjeljivanju zubi. Limunov sok razrijedite s vodom i time istrljatjte zube za ljepši osmijeh i svježinu. No, nemojte ovo radite više od jednom tjedno kako se zubi ne bi oštetili.

Foto: pixabay

Zubi s vremenom izgube bjelinu zbog hrane koju unosimo u organizam, bakterija koje se u usnoj šupljini nastanjuju, ali i nekih nezdravih navika poput - pušenja.

>>Istraživanje: 1,4 posto ispitanika uopće ne pere zube

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije