Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USNA HIGIJENA

Istraživanje: 1,4 posto ispitanika uopće ne pere zube

zubi
Patrik Macek/PIXSELL
21.02.2014.
u 11:38

Više od dvaput na dan zube pere četvrtina (25,2 posto) ispitanih

Istraživanje magazina Ja TRGOVAC i agencije Hendal na temu njege zubi pokazalo je da ogromna većina ispitanika, njih 95,7 posto, svakodnevno pere zube, a 48,4 posto pere ih dvaput na dan. Istraživanje je provedeno na nacionalno reprezentativnom uzorku od 411 ljudi.

Više od dvaput na dan zube pere četvrtina (25,2 posto) ispitanih, a slijede oni koji to rade jednom dnevno s 22,1 posto udjela. Udio onih koji zube peru neredovito, to jest ne peru ih svaki dan, je 2,8 post, dok onih koji ne peru zube uopće ima 1,4 posto.

Svega 3 posto ispitanika koristi električnu četkicu za zube, vodicu za ispiranje usta 40,6 posto, a zubni konac 33,5 posto.

Na pitanje koliko često idu kod zubara najveći udio ispitanika iz uzorka (43,1 posto) ističe kako to čini nekoliko puta godišnje. Jednom godišnje zubara posjećuje njih 26,5 posto, svakih nekoliko godina njih 18,1 posto, dok jednom mjesečno i češće od toga kod zubara odlazi 4,9 posto ispitanika. Da ne idu zubaru uopće kaže 7,5 posto sudionika ankete.

>> 'Uvijek imam neugodan zadah iz usta. Kako se toga riješiti?'

>> Ovo ne biste smjeli raditi nakon što ste oprali zube!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije