Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽITAK U SEKSU

Erogene zone nalaze se ondje gdje ih najmanje očekujemo

devet i pol tjedana
Arhiva
23.09.2009.
u 11:00

Naposljetku, postoje samo dva "pravila" za dobar seks, osim onoga da se ne čini nešto partneru neprihvatljivo ili nešto opasno. Prvo pravilo: nemojte činiti ništa u čemu zaista ne uživate; i drugo pravilo: otkrijte potrebe svoga partnera i nemojte pred tim ustuknuti.

Davne 1972., prateći seksualnu revoluciju, svjetlo dana ugledala je sada već antologijska knjiga "The Joy of Sex", pridonijevši temeljitoj promjeni shvaćanja spolnosti u zapadnoj civilizaciji. Nakon više od 35 godina stiže nam "Novi užitak u seksu", svojevrsno reizdanje glasovite knjige u izdanju Profila. Veći dio teksta ostao je isti, ali uz mnoge dopune, s obzirom na to da su se u međuvremenu dogodile znatne društvene promjene, a mnoge od njih pokrenula je upravo ta knjiga. Čitatelji su (i opet) oduševljeni: posrijedi je jedan od najpopularnijih seksoloških priručnika u svijetu, čija su izdanja prodana u 8,5 milijuna primjeraka. Što nam to o seksu desetljećima poslije još imaju reći autori knjige dr. Alex Comfort i Susan Quilliam, liječnik i psihologinja?

Kako kuhati bez vatre?

Zanimljivo, ističu emocionalnu dimenziju vođenja ljubavi i naglašavaju da je ljubav jedan od najvažnijih sastojaka te igre.

- O ljubavi govorimo kao i o seksu: ne možete postići jednako kvalitetan seks na bilo kojoj drugoj osnovi - ili volite jedno drugo prije nego što ste poželjeli seksualni odnos ili, ako ste to već ostvarili, volite jedno drugo zbog seksa, ili oboje. Jednako kao što ne možete kuhati bez vatre, tako ne možete voditi ljubav bez povratne informacije. A ona se postiže empatijom i dugotrajnim međusobnim poznavanjem. Tko očekuje da će to postići u prvom pokušaju sa strancem, ili je optimist ili je neurotičan. Ako to postigne, tada je riječ o onome što se znalo nazivati ljubav na prvi pogled i ne smije se odbaciti jer mijenjanje partnera ne bi trebalo biti preduvjet za usavršavanje vještine - poručuju autori knjige koja je namijenjena svim ljubavnicima: početnicima, onima koji otkrivaju ljubavni život udvoje, ali i iskusnim parovima koji su u potrazi za novim doživljajima u području intimnosti.

Igrice nisu isključene

No, tko god se našao u ulozi čitatelja, naučit će da je "glavno jelo" i dalje osjećaj ljubavi, a glavni sastojak - nježnost.

Naravno, nisu isključene igre u kojima se koristi snaga, ali isključena je nespretnost, nasilnost, nedostatak povratne informacije, zloba i općenito nedostatak prisnih odnosa. Nježnost se izražava tako da dodirujete jedno drugo. U biti, podrazumijeva to stalnu svijest o tome što osjeća vaš partner i spoznaja o tome kako stimulirati osjećaje - nježno, grubo, polagano ili brzo - što može proizaći samo iz bliskosti stanja uma dvaju partnera.

Mnogi, ako ne i većina neiskusnih muškaraca, kao i neke žene, jednostavno su prirodno nespretni te požuruju igru, zbog zabrinutosti ili nedostatka osjećaja za drugi spol. Malo je onih koji žele biti u krevetu s osobom koja nije nježna, no odlučujući test jest pitanje možete li podnijeti tu osobu u krevetu i nakon što se probudite. Ako vam je to zaista drago, tada možete biti sigurni da ste se upustili u nešto pravo.

Naposljetku, postoje samo dva "pravila" za dobar seks, osim onoga da se ne čini nešto partneru neprihvatljivo ili nešto opasno. Prvo pravilo: nemojte činiti ništa u čemu zaista ne uživate; i drugo pravilo: otkrijte potrebe svoga partnera i nemojte pred tim ustuknuti. Pa i uz pomoć priručnika - ako ne ide drukčije.

Erogene zone

Osim glavnih erogenih zona, postoje i drugi dijelovi tijela koje ne bi trebalo zanemarivati. Koža je, naime, prekrivena milijunima osjetljivih živčanih završetaka, a oni se katkad nalaze ondje gdje ih najmanje očekujemo. Stoga potražite onu erogenu zonu koju ste zanemarivali, a koja može pokrenuti bujicu strasti u vašem seksualnom životu. Vrat, leđa, usne, unutrašnjost bedara, uši ili pupak samo su neke od zona na čijem će istraživanju svaki partner biti zahvalan.

Ključne riječi

Komentara 1

AG
Agramer198
21:07 23.09.2009.

Meni je erogena zona moj novčanik... naravno kada je pun... što se rijetko događa.. valjda neki sexualni poremećaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije