Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBROJAVANJE

Dijetama počinju pripreme za blagdanske tulume

blagdani
Arhiva Večernjeg lista
10.11.2009.
u 16:04

Studija je ukazala i na to kako je čak 14 posto žena spremno kupiti haljinu u premaloj veličini u nadi da će se do tuluma dovoljno smanjiti da u nju i uđu.

Od danas većina žena službeno započinje sa svojim dijetama kako bi se dovele u formu za Božić, odnosno za božićne i novogodišnje tulume, pokazalo je istraživanje provedeno u Britaniji. Prema njihovim saznanjima čak šest od deset žena ozbiljno se prima režima prehrane i vježbanja kako bi zasjale u svečanim haljinama kada i ponosno ušle u novu godinu.

-  Božićni partiji sve više dobivaju na značaju s godinama te ne čudi da je za mnoge to idealan trenutak za impresioniranje muških kolega. Tako da dok je siječanj opće poznat kao mjesec detoksikacije kako bi se uravnotežilo blagdansko uživanje u jelu i piću, ovo je idealno vrijeme za pred-novogišnje odluke, objavljeno je u navedenoj studiji.

Ono što se dodatno ističe je, kako samo dijeta neće imati zadovoljavajuće rezultate. Najbolji način za izgubiti koji kilogram je razumno izbalansirati obroke. Napominju kako je doručak najvažniji jer je među ostalim dokazano kako na primjer doručkovanje jaja pomaže da se dulje osjeća sitost zbog čega je lakše koordinirati ostale obroke u danu.

Studija je ukazala i na to kako je čak 14 posto žena spremno kupiti haljinu u premaloj veličini u nadi da će se do tuluma dovoljno smanjiti da u nju i uđu. Isto tako se pokazalo kako više od polovice njih na kraju završi kupovanjem neke druge odjeće koju će moći obući. Također je potvrđeno kako čak 21 posto žena nakon pred-blagdanske dijete uvijek poslije novogodišnje večeri vrate sve kile koje su prethodno izgubile.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije