Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super savjet

Danas tulumarite? Pojedite ovu namirnicu prije spavanja i sutra nema mamurluka

Shutterstock
04.09.2021.
u 07:00

Izbjegnite cjelodnevno ležanje u krevetu, glavobolju i mučninu - nakon izlaska pojedite ovu namirnicu iz hladnjaka.

Kiseli su krastavci mnogima jedna od najdražih zimnica, a osim što su ukusni, bogati su izvor minerala, sadrže proteine, vlakna i vitamine poput vitamina C, A, B-6 i B-12. Uz to, krastavci su puni vode i imaju vrlo malo masnoća, pa ih se može jesti bez straha od gomilanja neželjenih kilograma, a neki ih jedu i u potrazi za načinima liječenja određenih bolesti i stanja - jer iako možda mislite da su samo voda, sol i začini, u nekim su slučajevima kiseli krastavci i ljekoviti:

1. Mamurluk

Ne osjećate se dobro jer ste previše popili? Prije spavanja pojedite dva velika kisela krastavca i ujutro nećete imati problem s mamurlukom jer kiselina 'razbija' alkohol.

Napustio fakultetske klupe da bi se bavio jabukama, pa osim njih – pobrao i nagrade

1/2

2. Mršavljenje

Prema Japanskim istraživanjima, svakodnevna konzumacija octa iz kiselih krastavaca pomaže u smanjenju tjelesne težine.

3. Mišićni grčevi

Druga je studija pokazala da konzumiranje kiselih krastavaca i njihovog 'soka' smanjuje grčenje mišića nakon fizičke aktivnosti. 

Foto: Shuttershock

4. Želja za slatkim

Ne samo da su niskokalorični, već zbog octa kiseli krastavci sprječavaju i 'želju za slatkim'.

5. Vitamini i antioksidansi

Kiseli su krastavci bogati antioksidansima i C i E vitaminima, koji čine vitaminski koktel i snažan imunološki modulator, pokazalo je istraživanje koje je proveo časopis Cosmopolitan, pa štite od gripe i prehlade.

6. Gubitak krvi

Izvrstan su izvor i vitamina K odgovornog za zgrušavanje krvi, a samo jedan kiseli krastavac sadrži čak 15 posto preporučene dnevne doze, piše portal Tips & Tricks.

Nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva: Stručnjaci objašnjavaju zašto!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije