Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'S tim ne radite ništa dobro'

Čim ugledate sijedu u kosi iščupate ju? Frizer kaže da to ne biste trebali raditi, evo zašto

Sijeda kosa
Shutterstock
10.11.2021.
u 07:00

Osim što u svom folikulu proizvodi manje melanina, sijeda vlas proizvodi i manje sebuma pa ima drugačiju teksturu od ostalih.

Iako se u nekoj dobi počnu javljati sijede vlasi, mnogim će ženama čak i pogled na jednu bijelu dlačicu probuditi želju da je iščupaju.

- Većina to radi zbog vjerovanja u mit da će, ako se vlas ne iščupa, pobijeliti i dlake oko nje, no to se ne događa sve dok ne umru pigmentne stanice njihovih folikula - objasnio je frizer i kreativni direktor tvrtke SACHAJUAN Trey Gillen.

Čupanje sijedih, kaže on, neće kosi napraviti ništa dobro: budući da u jednoj folikuli može rasti samo jedna dlaka, kad ona pobijeli pigmenta već nema, pa čupanje sijedih može samo na tom mjestu potaknuti rast novih sijedih vlasi. 

Frizerski saloni bez pramenova i ekstenzija, šišanje će dulje trajati, sve potrebno dezinficirati

Sijeda kosa
1/5

- Uz to, čupanjem možete traumatizirati folikul dlake i oštetiti ga tako da više u njemu ništa neće rasti - kaže Gillen, te napominje da ta štetna navika može čak uzrokovati i infekciju, stvaranje ožiljaka na tjemenu i ćelavost na nekim mjestima.

Objasnio je i da sijeda kosa, osim što u svom folikulu proizvodi manje melanina, često proizvodi i manje sebuma, zbog čega ima drugačiju teksturu od ostalih vlasi.

- Sijeda je kosa gotovo uvijek grublja i gušća od kose koju ste imali prije nego ste posjedili - kaže Gillen, te savjetuje da povremene sijede u kosi jednostavno; ignorirate. 

- Ako i postoji neki sijedi pramen kojeg se 'morate' riješiti, pažljivo ga škarama odrežite umjesto da ga iščupate - predložio je za Real Simple.

Frizerka je otkrila koliko šampona zapravo treba koristiti da bi pravilno oprali kosu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije