Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Čarobni grad Djeda Mraza ovog Adventa ne smijete propustiti

Advent u Varaždinu
Foto: Turistička zajednica grada Varaždina
1/12
12.12.2023.
u 12:22

Čarobni grad Djeda Mraza u Varaždinu nešto je što ovog Adventa ne smijete propustiti jer to je mjesto gdje se mašta pretvara u stvarnost.

U bajkovitom dvorištu varaždinske palače Sermage, na gotovo 400 metara četvornih, smješteno je pet jednako tako bajkovitih kućica. Djed Mraz ima svoj ured gdje s osmijehom na licu dočekuje male i velike šireći toplinu i veselje u srca svih koji na ovo čarobno mjesto zakorače. Za neprekidni niz zabave i veselja u njegovom se uredu brinu njegove pomagačice, vrijedne vilenjakice.

Tu je i Baka Mraz koja u kućici do Djedičinog ima svoju radionicu, gdje se čitaju priče, gledaju crtani filmovi i održavaju različite radionice, od pečenja kolačića do edukativnih zabavnih laboratorija.

Foto: Turistička zajednica grada Varaždina

Svoje mjesto u Čarobnom gradu Djeda Mraza ima i Grinch, čija je špilja savršena kulisa za stvaranje uspomena, dok u poklon kućici – suvenirnici možete pronaći božićne ukrase i prigodne poklone.

U trenucima predaha od obilaska Čarobnog grada, velike i male očekuju gastro doživljaji u Slatkom kutku Ekos Cakesa. Crvena topla čokolada Djeda Mraza, zelena Grinch čokolada, vafli Bake Mraz, mirisni vafli u obliku jelke, ručno rađeni neodoljivi mini snjegovići i kolačić Orašar samo su dio slatke ponude koja vas očekuje u Čarobnom gradu.

Foto: Turistička zajednica grada Varaždina

A prije nego što uđete u Čarobni grad, svakako pripremite mobitele i fotoaparate jer očekuje vas mnoštvo foto kutaka za savršene fotografije za uspomenu. I ono što je najvažnije, ulaz u Čarobni grad je – besplatan.

Foto: Turistička zajednica grada Varaždina

Osim Čarobnog grada Djeda Mraza, Advent u Varaždinu nudi još atrakcija. Za adventsku čaroliju iz zraka tu je 23 metara visok panoramski kotač, a za prave zimske radosti tu je Ledena čarolija. Klizalište s ledenim stazama na preko tisuću četvornih metara i čuveni ledeni tobogan dugačak 40 metara zagrijat će vas taman toliko da možete uživati u svim ostalim čarima koje Advent u Varaždinu pruža. Jer, tu su i glazbeni programi, bogata ugostiteljska ponuda i brojna druga iznenađenja gotovo na svakom uglu varaždinske povijesne jezgre. 

Foto: Turistička zajednica grada Varaždina

Sve ovo samo je dio čarolije koja vas čeka na najtoplijem Adventu u Hrvatskoj, stoga, planirajte svoj dolazak u Grad u kojem priče postaju stvarnost. Varaždin vas čeka. 

Sve detalje pronađite na: www.adventuvarazdinu.com.

Foto: Turistička zajednica grada Varaždina

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije