Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagradite se

5 savjeta kako stare navike možete zamijeniti novima (i boljima)

sretna žena
Foto: Thinkstock
08.07.2014.
u 07:55

Osjećaj zadovoljstva najjači je motiv za održavanje navike. Zato uvijek imajte na umu koliko se dobro osjećate zahvaljujući pozitivnim navikama.

Evo kako stare navike možete zamijeniti novima:

Budite specifični

Što su vam ciljevi konkretniji, tim bolje za vas. Na primjer, nemojte reći: "Bit ću urednija i organiziranija", već: "Prvo ću raščistiti ormare, a potom i komode."

Jedan specifičan korak vodi ostalima, što olakšava ostvarivanje konačnog cilja.

Krenite "malim koracima"

Strah i napetost zbog posljedica velikih životnih promjena mogu vas 'sabotirati' u ostvarivanju nauma. Zato je najbolje da podijelite proces realizacije na manje, lako ostvarive segmente.

Manje promjene lako je održavati, a veliki su poticaj za realizaciju većih zalogaja.

Svakodnevno vježbajte

Bilo da pokušavate ustati ranije ili manje gledati TV, neophodno je da budete konzistentni u naporima kako biste vidjeli rezultate. Želite li da vam novo ponašanje postane navika - za to je potrebno ponavljanje!

Spremno dočekajte krizne situacije

Nitko nije savršen. Zato ne razmišljajte po principu "sve ili ništa". Dakle, kad posustanete, nemojte to doživljavati kao da ste nepovratno uništili sve što ste dotad postigli. Jednostavno, nastavite dalje – istim putem kojim ste krenuli.

Nagradite se

Osjećaj zadovoljstva najjači je motiv za održavanje navike. Zato uvijek imajte na umu koliko se dobro osjećate zahvaljujući pozitivnim navikama.

>>3 jutarnje navike kojih bi se čim prije trebali riješiti. Uništit će vam dan

>>6 pomalo uvrnutih savjeta uz koje ćete se osjećati bolje za samo 5 minuta!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije