Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik u klovićevim dvorima

Zoran Milanović razgledao Klimta i Bukovca

Robert Anic/PIXSELL
22.04.2022.
u 11:17

Predsjednik Zoran Milanović je obišao čak četiri izložbe u četvrtak u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu

Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je u četvrtak izložbe "Korijeni i krila: Vlaho Bukovac u Zagrebu, Cavtatu i Beču, 1893.-1903." i "Klimt u Rijeci – Ljubav, smrt, ekstaza", postavljene u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

Na izložbi posvećenoj Bukovčevu životu u njegovu zagrebačkom, cavtatskom i bečkom periodu postavljeno je i djelo "Slab pazar", vlasništvo Ureda predsjednika Republike, koje je inače izloženo u predsjednikovu kabinetu, ističe se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Milanović izložbu je razgledao uz ravnatelja Galerije Klovićevi dvori Antonija Picukarića i stručno vodstvo voditeljice programa Galerije Klovićevi dvori i autorice izložbe Petre Vugrinec. Izložba "Korijeni i krila. Vlaho Bukovac u Zagrebu, Cavtatu i Beču, 1893.-1903", otvorena 17. veljače, u kronološkom slijedu dubinski analizira brojne epizode ključne za razumijevanje i širu sliku Bukovčeva opusa i stvaralaštva. Na njoj je izloženo petnaestak dosad neizlaganih djela te još desetak koja se predstavljaju prvi put nakon četrdesetak godina.

Izložbu "Klimt u Rijeci - Ljubav, smrt, ekstaza" predsjednik Milanović razgledao je uz stručno vodstvo kustosice izložbe Valentine Bach. Izložba je otvorena 12. travnja u Galeriji Klovićevi dvori u suradnji s Muzejom Grada Rijeke i predstavlja rane umjetnikove radove napravljene za svod riječkog HNK Ivana pl. Zajca. Od devet slika na izložbi, tri su rani radovi Gustava Klimta (sv. Cecilija, Antonije i Kleopatra te Orfej i Euridika), tri su djelo njegova brat Ernsta (Alegorija kazališne umjetnosti, Genij s trubljom i Genij s košarom cvijeća), a tri slike Franza Matscha (Alegorija ljubavne poezije, Alegorija plesa i Alegorija komične opere).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije