Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade EFA

Zlatko Burić Kićo nominiran za europski Oscar

Shootpix/ABACA/ABACA
09.11.2022.
u 11:04

Za svoju ulogu u filmu Rubena Östlunda "Trokut tuge" hrvatsko-danski glumac nominiran je za prestižnu nagradu

Hrvatski glumac s danskom adresom Zlatko Kićo Burić nominiran je za prestižnu nagradu Europske filmske akademije za ulogu u filmu "Trokut tuge" zvjezdanog švedskog redatelja Rubena Östlunda. 

Velika je to vijest za glumca koji se često pojavljuje i u hrvatskim filmovima, televizijskim i kazališnim projektima, pa smo ga nedavno gledali i u Matanićevoj seriji "Šutnja". Za prestižnu nagradu koja se smatra europskim pandanom Oscaru natjecat će se s četvoricom drugih glumaca, a film "Trokut tuge" u kojem uz Burića glumi i hollywoodska zvijezda Woody Harrelson nominiran je i za najbolji film, scenarij i redatelja. Od zemalja u našoj neposrednoj blizini, ove godine u najprestižnije filmsko društvo ušli su i Slovenci, kratkim filmom "Bakin seksualni život" Urške Djukic i Émilie Pigearda te dugometražnom koprodukcijom "Maleno tijelo" talijanske redateljice Laure Samani nominiranom u kategoriji europskog otkrića godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije