Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Warner Music povlači videospotove svojih izvođača s Youtubea

22.12.2008.
u 10:49

Tvrtka Warner Music naložila je Youtubeu uklanjanje svih glazbenih videospotova svojih umjetnika nakon što su propali svi pregovori tvrtke oko ugovora s internetskim servisom.

Ako ova zabrana stupi na snagu s Youtubea bi moglo biti uklonjeno stotine tisuća spotova, jer u ovo se ubrajaju i spotovi koje su izvođači izdali pod diskografskom kućom Warner Music.

Razgovori su okončani nakon što je Warner Music objavio da želi veći udio od visokih prihoda koje Youtube ostvaruje zbog velikog broja posjetitelja. No nije poznato koliko je to Warner Music tražio.
- Jednostavno ne možemo prihvatiti uvjete koji našim umjetnicima, izvođačima, tekstopiscima i izdavačima ne omogućavaju prikladne i pravedne naknade kakve zaslužuju - piše u Warnerovoj objavi.

Prema nekim statistikama, Youtube imao je više od 100 milijuna posjetitelja u listopadu samo u Sjedinjenim Državama. Upravo je Warner Music, među čijim su glazbenicima na primjer Red Hot Chilli Peppers, Madonna i R.E.M., prvi s Youtubeom pregovarao još 2006. godine oko naknada. U Warneru vjeruju da je upravo taj dogovor bio odlučujući za Googleovo preuzimanje Youtubea kasnije te godine za 1,65 milijardi američkih dolara.

Glazbene kuće obično dobivaju novac za svako oglašavanje u kojem sudjeluju njihovi izvođači, te novac za svako prikazivanje spota. Plaćanje po prikazivanju spota značilo bi za spotove puštene na Youtubeu poprilično velik iznos novca. No neki izvori tvrde da Warner Music sada od Youtubea dobiva zaista malo novca.

Youtube još uvijek nije dao službenu izjavu o ovom. (NaM)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije