Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

Veli Jože Rena Medvešeka na sceni Gradskog kazališta lutaka

Veli Jože
arhiva
19.01.2012.
u 17:39

Znamo li mi uopće što to znači biti slobodan? Jer ono što treba savladati da se dođe do prave slobode leži u čovjeku, a ne oko njega, kaže Rene Medvešek

Predstava  “Veli Jože” na sceni je riječkog Gradskog kazališta lutaka u petak 20. siječnja u 18 sati i u subotu 21. siječnja u 11 te u 18 sati. Nazorov  “Veli Jože”  u režiji Renea Medvešeka donosi novo viđenje nezaobilaznog djela, a u predstavi sudjeluje gotovo cijeli lutkarsko-glumački ansambl sa Zlatkom Vicićem u naslovnoj ulozi. Reneu Medvešeku ovo je druga režija u GKL Rijeka. Podsjetimo se njegova “Natpostolara Martina”, najnagrađivanije predstave u povijesti našeg kazališta. U predstavi sudjeluju glumice/lutkarice i glumci/lutkari Božena Delaš, Alex Đaković, Dina Đuka, Karin Frohlich, Vedran Komerički, David Petrović, Almira Štifanić i Zlatko Vicić.

– Rijetko se na tom putu postavlja pitanje koje Vladimir Nazor smješta u samo središte svoje pripovijetke o Velome Joži: Znamo li mi uopće što to znači biti slobodan? Jer ono što treba savladati da se dođe do prave slobode leži u čovjeku, a ne oko njega. Jednostavna, duboka i važna misao koje mnogi borci za slobodu nisu svjesni i koja, nakon svih brojnih pokušaja oslobađanja predstavlja i te kako dovoljan razlog da "Veli Jože“ zauvijek ostane nezaobilazno djelo ne samo školske lektire nego i redovitog, ne samo kazališnog repertoara – kazao je o predstavi Rene Medvešek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije