Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekad i danas

Sjećate li se Kumpića? Pogledajte gdje je opet okupio Smogovce

30.01.2020.
u 11:43

Glumac Božidar Koščak okupio ekipu legendarne serije na samostalnoj izložbi svojeg sina Luke Košćaka

Generacije su odrastale na kultnoj seriji HRT-a ''Smogovci'', a jedan od omiljenih likova bio je nespretni lopov Kumpić kojeg je utjelovio glumac Božidar Koščak.

1/4

Božidar Koščak danas je u mirovini, ali i dalje se bavi glumom, a mi smo ga sreli na otvorenju izložbe slika njegova sina Luke Koščaka u zagrebačkoj Galeriji AZ, gdje im se pridružila i cijela postava ''Smogovaca", od Višnje Babić i Tomislava Štrige do autora serije Hrvoja Hitreca

Luka Koščak rođen je 21. siječnja 1989. u Zagrebu. U Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu maturirao je na odjelu Kiparstva i stekao zvanje kiparski dizajner. Na Arthouse-College of Visual Arts u Ljubljani, 2014. diplomirao je u klasi doc. mag. art Mladena Jernejca, s temom “Apstraktna geometrija u hrvatskom slikarstvu”. Zatim je nastavio studij i magistrirao s temom ”Apstraktna geometrija i svemir”, pri mentorima doc. dr Vesni Kamin Kajfeš i Matic Kosu, mag. lik. um. te je stekao zvanje magistra likovnih umjetnosti. Godinu dana radio je u HNK Zagreb kao scenski slikar u programu stručnog osposobljavanja, bez zasnivanja radnog odnosa. Izlagao je na više skupnih žiriranih izložbi i od 2015. godine, član je HDLU Zagreb.

Od prikazivanja prve epizode "Smogovaca" prošlo je 37 godina. Serija je prvi put emitirana na tadašnjoj Televiziji Zagreb. Napravljena je prema istoimenom romanu Hrvoja Hitreca i prati obitelj Vragec iz Naselka na zagrebačkoj Peščenici. Božidar se ekipi legendarne serije pridružio u trećoj sezoni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije