Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Raspjevano i duhovito Ružno pače

Ružno pače
Foto: Ružno pače
1/4
09.05.2011.
u 15:21

Posebnu pohvalu zaslužuju skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar i autorica tekstova zaraznih pjesama Olja Savičević Ivančević

"Kva-kva priča, pitaju se zec i potok...", pjevali su razdragani klinci, ali i roditelji, jedan od zaraznih songova predstave "Ružno pače" nakon premijere održane u nedjelju u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Vesela atmosfera u ZKM-u potvrdila je da je snažna autorska ekipa, predvođena redateljem Robertom Waltlom, napravila dobar posao. "Ružno pače" u adaptaciji Ivora Martinića i dramaturga Ivice Buljana duhovita je i dinamična dječja predstava o prihvaćanju drugačijih, koja o važnim temama govori na neopterećen i djeci lako razumljiv način.

U njoj su prisutni svi elementi klasične Andersenove priče, koje nije bilo potrebno osobito osuvremeniti jer problemi odrastanja i vršnjačkog odbacivanja ponavljaju se, na žalost, i danas, na gotovo jednak način.

Glavnu ulogu ružnog pačeta simpatično tumači energični Vedran Živolić, a odlične su i Ksenija Marinković u ulozi Patke Španjolke te Nina Violić u ulozi Majke Patke. Publiku je osvojio i Pjer Meničanin, naglašenom facijalnom mimikom u ulozi Psa.

Posebnu pohvalu zaslužuju skladatelj predstave Mitja Vrhovnik Smrekar i autorica tekstova pjesama Olja Savičević Ivančević, čije su numere najjača karika predstave, sljubljene s koreografijom Natalije Manojlović.

Multifunkcionalne kostime potpisuje Ana Savić Gecan, a scenografiju Tina Gverović i Ben Cain.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije