Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Prva partizantska komedija 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' uskoro u domaćim kinima

Premda smještena pred kraj Narodnooslobodilačkog rata, priča Ljiljana Vidića govori o Hrvatskoj danas: još uvijek živimo u 1945-oj, dijelimo se na partizane i ustaše, nikako da se dogovorimo tko je heroj, a tko zločinac
09. prosinca 2015. u 07:44 1 komentara 7026 prikaza
narodni heroj ljiljan vidić
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/10

Prva partizanska komedija u povijesti hrvatske kinematografije, Narodni heroj Ljiljan Vidić redatelja Ivana-Gorana Viteza, stiže u kina 31. 12. 2015.

Saznajte pravu istinu o Drugom svjetskom ratu, NOB i NDH, sada napokon i na filmskom platnu.

Narodni heroj Ljiljan Vidić prati četu partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na endehazijskom talent showu "Čimbenik X": pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat. Saznajte tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu, a tko u prvom hrvatskom talent showu; kako su u 40-ima izgledali šoping centri, a kako razgovori za posao; koji je automobil Hitler poklonio Paveliću i kakve je mudre misli Tito zapisao u svojem nikad objavljenom priručniku za samopomoć.

Premda smještena pred kraj Narodnooslobodilačkog rata, priča Narodnog heroja Ljiljana Vidića govori o Hrvatskoj danas: još uvijek živimo u 1945-oj, još uvijek se dijelimo na partizane i ustaše, nikako da se dogovorimo tko je heroj, a tko zločinac - i kako stvari stoje, još ćemo se načekati dok dobijemo zvijezde veće od Tita i Pavelića.

U redovima partizana bore se glumci Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić-Gajski, Ljubiša Savanović i Ivan Đuričić. U ulozi Josipa Broza Tita nastupa Dragan Despot, dok Sile Osovine predstavljaju Dražen Čuček kao Ante Pavelić i Dražen Kühn kao Adolf Hitler.

Uz redatelja Ivana-Gorana Viteza, autorski tim čine scenarist i autor songova Zoran Lazić, direktorica fotografije Tamara Cesarec, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, supervizorica maske Slavica Šnur, montažer Mato Ilijić, skladatelji Hrvoje Štefotić i Jelenko Hodak, te producent filma Ivan Maloča.

Narodni heroj Ljiljan Vidić u produkciji Inter filma stiže u kina na Staru godinu, a tijek narodne borbe možete pratiti već danas na Facebooku.

>>Borci pjevaju u talent showu,
a Hitler daruje Paveliću trabant

>>Održana hrvatska premijera filma Život je truba

 

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • Avatar kravata
    kravata:

    Jeli ovo slucajno ili namjerno uglavnom momentalno nam ne treba partizana vec stabilna vlada.