Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavenka ili o boli

Predstavljena biografska priča o teškoj bolesti Slavenke Drakulić

'slavenka_nnn_kul_021011'
''
03.10.2011.
u 23:18

Petar Krelja vratio se slavnoj autorici čiju je borbu s teškom bolesti zabilježio još 1983.

Sinoć je u kinu Europa premijerno predstavljen dokumentarni film "Slavenka ili o boli" kojim se redatelj Petar Krelja vratio Slavenki Drakulić, junakinji čiju je priču o borbi protiv teške bolesti prvi put zabilježio 1983. godine, filmom "Na primjeru mog života".

Novi film "Slavenka ili o boli", koristeći tek jedan iscrpni intervju i nešto arhivskog materijala, približio nam je život današnje smirene, zrele Slavenke, koja se na trenutke doima sasvim drugačijom osobom od one bijesne mlade žene koja 1983. nije štedila ni državni sistem koji bubrežnim bolesnicima nije bio kadar osigurati adekvatno liječenje.

"Slavenka ili o boli" biografski je film o Slavenki Drakulić, no istovremeno je univerzalni film o i danas teškom položaju bubrežnih bolesnika. Slavna spisateljica je, ovaj put s mnogo većom dozom optimizma, odličan primjer što je sve moguće postići ako se ne predamo očaju.

Komentara 11

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:47 04.10.2011.

Dr.Slaven Letica nikad nije potpisao niti priznao autorstvo članka \"Vještice iz Ria\". Vi imate neka druga saznanja? Molim, podijelite ih, rado bih nešto naučio.

IV
Ivekivek
08:21 04.10.2011.

Sumnja li još itko ima li Boga? Nakon ovakve vijesti svima je janso da postoji. Samo bi se trebao češće umiješati i ispraviti koliko-toliko ovaj svijet.

JS
ja sam gladan
04:44 04.10.2011.

Na stranu bubrežni bolesnici, ali kaj je tu tako vrijedno da se o jednoj Jugoslavenki Drakulić radi fama. Bila je bolesna. I mi svi smo bili ili jesmo bolesni. Kao što jednom reče Slaven Letica,ona pripada vješticama koje su silovale Hrvatsku. Da je tako bila bolesna, ne bi danas dobro još uvijek živjela u Stokholmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije