Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvijenac

Predstavljanje romana Gorana Ferčeca "Ovdje neće biti čuda"

Ferčec
15.06.2011.
u 13:32

Glavni junak Bender mladi je intelektualac suočen s krizom identiteta u neimenovanoj metropoli na Zapadu u kojoj se skrasio za ratova na našim prostorima. Ulomke iz knjige čitat će Goran Bogdan

U zagrebačkom caffe baru Velvet (Dežmanova 9), 16. lipnja u 20 sati bit će predstavljen roman "Ovdje neće biti čuda" Gorana Ferčeca.

Pustoš, praznina, povratak u nigdinu, raspad i odlazak iz povijesti samo su neke od velikih tema koje jedan od najtalentiranijih dramaturga mlađe generacije Goran Ferčec obuhvaća svojim prvim romanom. Glavni junak Bender mladi je intelektualac suočen s krizom identiteta u neimenovanoj metropoli na Zapadu u kojoj se skrasio za ratova na našim prostorima. On je eskapist koji bježi ne samo od prošlosti nego i od svakodnevice, prepun sumnje prema sebi samome.
U takvoj potpuno narušenoj poziciji jedan ga nenadani očev poziv nagna da se vrati u domovinu, u selo iz kojega je potekao, u kojem nakon ratnih pustošenja više gotovo nitko ne živi. Povratak iz urbane antiutopijske stvarnosti u ruralnu pustoš ne događa se samo na stvarnoj, fizičkoj razini putovanja nego i, još izraženije, u svijesti glavnoga junaka. Njegov sukob sa samim sobom, svojim demonima i s ocem te nemogućnost pronalaženja iskoraka iz sudbine vode ga prema posvemašnjoj negaciji realnosti.

Na promociji će govoriti urednik Seid Serdarević i autor knjige Goran Ferčec, dok će ulomke iz romana čitati Goran Bogdan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije