Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Osjetite simfonijsku fiestu – ne propustite koncert VIVA MEXICO!

Zagrebačka filharmonija
04.10.2022.
u 14:39

Jeste li znali da je svima poznatu baladu Bésame Mucho skladala Meksikanka, skladateljica i pijanistica Consuelo Velázquez? Ili da je slavnu Granadu napisao također jedan Meksikanac - Agustín Lara!

I ove sezone u Off ciklusu putujemo različitim krajevima glazbe i svijeta, a naša prva destinacija, koju otkrivamo na prvome koncertu u petak 14.10. jest - Meksiko!

Zagrebačka filharmonija pod vodstvom britanskog maestra Jana Latham-Koeniga ugošćuje našu sopranisticu Mariju Vidović, koja je svojom karijerom vezana i uz domovinu književnika Octavia Paza, slikarice Fride Kahlo i opernih zvijezda Ramóna Vargasa i Francisca Araize. Na programu su neke od najpoznatijih tema meksičke glazbe, ali večer donosi i mnoga glazbena iznenađenja.

Program među ostalim predstavlja popularni Dánzon br. 2 Artura Márqueza, živopisni Huapango Joséa Pabla Moncaya, kao i bolero-hit Júrame prve meksičke skladateljice Maríe Grever. Dodatno je začinjen glazbom slavnog Argentinca Astora Piazzolle (Oblivion, Libertango), kao i ništa manje slavnog Španjolca Manuela de Falle. Jedan od vrhunaca večeri bit će upravo izvedba Sedam španjolskih pjesama Manuela de Falle u orkestraciji Luciana Beria.

Osjetite fiestu na simfonijski način i ne propustite prvi koncert u novoj sezoni Off ciklusa Zagrebačke filharmonije. Ulaznice osigurajte na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski ili u sustavima ulaznice.hr te eventim.hr.

Petak 14.10., dvorana Lisinski s početkom u 19:30 - Osjetite simfonijsku fiestu. VIVA MEXICO!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije