Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska glazbena mladež slavi 60. godišnjicu

Od Lisinskog do Olivera za mladu publiku u punom Lisinskom

HGM
Foto: Žarko BašićPIXSELL
1/4
11.04.2014.
u 21:08

Đaci iz 35 škola iz 26 hrvatskih mjesta u četvrtak ujutro su slušali Zagrebačku filharmoniju i glazbu hrvatskih skladatelja

U Lisinskom je u četvrtak prije podne bilo kao u najboljim danima Muzičke omladine, organizacije koja sada pod imenom Hrvatska glazbena mladež slavi 60 godina postojanja.

Đaci iz 35 škola iz 26 hrvatskih mjesta došli su skupa sa svojim profesorima na prvi od tri koncerta Zagrebačke filharmonije pod ranvanjem mladog Krešimira Batinića. Program pod naslovom "Od Lisinskog do Olivera" pružio im je pregled glazbe hrvatskih skladatelja, od uvertire opere Porin, preko Zajčevog "U boj, u boj!", pa sve do kompozicija Šuleka, Kelemena i mladog Tomislava Olivera.

Uz glazbu iz baleta "Đavo u selu" Frana Lhotke djecu je osobito oduševio član Baleta zagrebačkog HNK Mykolas Gorodiski. Vanda Winter pjevala im je Ave Maria iz Metikoševog Gubec bega, a s pažnjom su slušali i Martinu Gojčetu Silić u ulomku iz kantate "Šum krila, šum vode" Stanka Horvata.

Uloge stručnog voditelja kroz program prihvatio se skladatelj i zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš. Osim predsjednika HGM-a Tončija Bilića djecu je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Bandića, a najveći je aplauz dobio Ivo Josipović kao predsjednik, premda kod mlade publike nije loše prošla ni njegova Samba brevis. Mladoj je publici pružena pažnja kakvu trebaju i zaslužuju, a isti se program i prizor Lisinskog prepunog djece i mladih ponovio još dva put u petak, 11. travnja. Još samo kad bi tako bilo češće i redovito.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije