Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni Matoš

Ministarstvo tvrdi jedno, Društvo Antuna Gustava Matoša drugo

matoševa rodna kuća
goran ferbežar/pixsell
11.02.2013.
u 14:03

I dok Ministarstvo kulture tvrdi da Društvo A. G. Matoša nije poslalo molbu na natječaj za javne potrebe u kulturi za obnovu Matoševe rodne kuće, Društvo to opovrgava. Za dovršenje projekta potrebno je 9,3 milijuna kuna.

Društvo Antuna Gustava Matoša nije apliciralo Ministarstvu kulture za sredstva za obnovu rodne Matoševe kuće u Tovarniku, tvrde u Ministarstvu kulture. – U roku smo se prijavili na natječaj ministarstva za potporu našem projektu za čije dovršenje trebamo 9,3 milijuna kuna – kaže Željko Anić, tajnik društva.

U Ministarstvu kulture ističu da su krajem 2011. obaviješteni da je društvo za uređenje kuće potrošilo 7,5 milijuna kuna koje su dali Ured za financije Grada Zagreba i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Izaslanstvo društva u travnju 2012. primio je zamjenik ministrice Berislav Šipuš.

– Unatoč jasno izrečenoj podršci ministarstva dovršetku obnove društvo nije podnijelo nikakav zahtjev za tu veliku investiciju. Sastanak s predstavnicima društva održan je i u siječnju ove godine kada su oni upoznati s vrlo ograničenim proračunom za investicije. Društvo je obaviješteno da ministarstvo podržava obnovu Matoševe kuće, ali novac smije i može uložiti samo temeljem razrađenog projekta obnove i buduće namjene objekta.

Ključne riječi

Komentara 8

NO
notturno
07:55 12.02.2013.

Ne radi se o kući od 100-150 kvadrata nego o kompleksu Kulturnog centra površine 1150 m2 gdje bi bilo smješten spomen-postav Kuće Antuna Gustava Matoša,galerija za manje izložbe,knjižnica,suvenirnica,...Što se tiče novca Ministarstva kulture,neka ga daju Šerbedžiji i Pupovcu.Hrvatima ionako ništa ne treba.

TR
trakius
09:14 12.02.2013.

Što se tiče davanja novca Šerbedžiji i Pupovcu,slažem se da im treba zatvoriti pipu. Ali bez obzira na to,smatram da je ovo pretjerano.Koliko je od tih 1150 kvadrata zatvoreni prostor? Baš žu navratiti da vidim.Ogroman je to novac za tako nešto,taj novac se mogao uložiti u radna mjesta.

TR
trakius
18:25 11.02.2013.

Gospodo iz društva,vas se ni Sanader nebi sramio.Potrošeno 7,5 miliona i treba još 9,3 miliona? 16,8 miliona kuna za obnovu kuće od 100-150 kvadrata. Za taj novac nože se kupiti više od tisuću kvadrata stana u centru Zagreba. Boga mi,tutu se neko dobro omastio.Bilo bi tu materijala za USKOK.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije