Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturna manifestacija Bejahad u Zagrebu u organizaciji Bet Israela

Večeras u HGZ-u Jevrejski hor Braća Baruh i Jevrejski kamerni orkestar iz Beograda

braca baruh
Foto: Arhiva
21.12.2013.
u 01:00

Nakon beogradske u Zagrebu će se predstaviti i židovske zajednice iz Berlina, Beča, Praga, Skopja i Pariza

U sklopu manifestacije Bejahad u Zagrebu, koja od 20. do 22. prosinca predstavlja kulturnu djelatnost beogradskih Jevreja, u Hrvatskom glazbenom zavodu u subotu, 21. prosinca, s početkom u 20 sati nastupa mješoviti zbor Srpskog jevrejskog pevačkog društva Braća Baruh i Jevrejski kamerni orkestar s brojnim solistima te pod vodstvom dirigenta i pjevača Stefana Zekića. Raznolik program predstavlja spoj židovske tradicije i klasične glazbe, ali isto tako i bisere pravoslavne liturgijske glazbe srpskih i ruskih skladatelja.

Koncert tako počinje Uvertirom na židovske teme Sergeja Prokofjeva nakon koje slijede dvije skladbe Felixa Mendelssohna: Koncert u d-molu za violinu i orkestar u kojem će solistica biti Mina Mendelson te Simfonija br. 10 u h-molu.

U drugom dijelu slijede zborske a capella skladbe Čajkovskog, Rahmanjinova, Mokranjca, Schemija Vinavera, Aleksandra Vujića, Marka Levrija, Aharona Harlapa te u aranžmanu Gilada Koena tradicionalna skladba Mizmor lajla. U samoj završnici zboru će se ponovno pridružiti orkestar u izvedbama skladbi Meira Finkelštajna i Jošue Jakobsona.

U nedjelju 22. prosinca jutarnji program počinje u 10.30 sati predavanjem i filmom Jevreji naši sugrađani nakon čega se u prostorijama židovske zajednice Bet Israel u 11.15 predstavlja izložba Pravednici.

Pod sloganom "Kulturom do zajedništva" Bejahad će na sličan način sljedeće godine svaki mjesec, počevši od veljače, redom predstavljati programe židovskih zajednica i umjetnika iz Berlina, Beča, Praga, Skopja i Pariza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije