Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRODANE DVORANE

Jedno od najboljih otvaranja u povijesti kinematografije: Objavljeno koliko je Rogue One zaradio tijekom vikenda

rogue one
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
18.12.2016.
u 20:59

Disney planira snimiti još nastavaka "Rogue One" i već radi na filmu o ranoj mladosti Hana Sola kojeg će igrati Alden Ehrenreich.

"Rogue One: Priča iz ratova zvijezda" rasprodao je multipleks kina diljem SAD-a i zaradio 155 milijuna dolara, što je drugo najbolje otvaranje nekog filma u prosincu ikada, drugo najveće ove godine i jedno od najboljih u povijesti kinematografije.

Film je diljem svijeta proteklog vikenda zaradio 290.5 milijuna dolara nakon što se pojavio na gotovo svim važnijim tržištima, osim Kine i Južne Koreje.

Disney je za četiri milijarde dolara 2012. kupio LucasFilm, tvorca te uspješne filmske franšize.

Najnoviji u nizu "Ratova zvijezda" pokazao se neodoljiv za publiku i čini se da će tako biti preko cijelih Božićnih i novogodišnjih blagdana.

Disney planira snimiti još nastavaka "Rogue One" i već radi na filmu o ranoj mladosti Hana Sola kojeg će igrati Alden Ehrenreich.

Već prvog dana prikazivanja film je oborio rekord po broju prodanih karata u pretprodaji u SAD-u, zamijenivši time dosadašnjeg rekordera, prošlogodišnje "Ratove zvijezda: Sila se budi".

Samo taj film je Disneyu prošle godine donio rekordnih pet milijardi dolara zarade.

>> Zvijezda zagrebačkog Star Wars partyja bio je legendarni R2-D2

Komentara 4

VR
vrbaZG
07:41 19.12.2016.

Pogledao jučer, meni najbolji Star Wars film do sada.

DA
dangebandi
08:48 19.12.2016.

Pogledat ću sutra, meni je isto najbolji do sada

AR
Archangel711
11:29 19.12.2016.

Zvijezdani ratovi ne ratovi zvijezda, koje zvijezde ratuju????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije