Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

InBook: Mladi previše energije usmjeravaju u kritiku stanja, a premalo nude nove sadržaje

21.11.2009., Zagreb - Kucna biblioteka, knjige, ilustracija.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
12.08.2015.
u 12:29

Prvoga dana InBooka 2015 predavanje na temu kulturnog djelovanja mladih i kulturnih aktivnosti u Vinkovcima održala je Vera Blažević Krezić,

Na inicijaticu tri mlade Vinkovčanke, Mije Filipov, Mateje Jurčević i Ivone Babić, danas je u Vinkovcima održan prvi InBook 2015 na temu kulturnog djelovanja mladih i kulturnih aktivnosti u Vinkovcima. Riječ je o kulturnoj manifestaciji koja se održava tijekom iduća dva tjedna, a koja za cilj ima otvaranje niza tema koje su do sada u gradu bile nedovoljno zastupljene ili zanemarene. Prema riječima Filipov ovim kulturnim događanjem žele pokazati kako se može osmisliti i realizirati zanimljiv kulturni program bez da vas neka udruga ili politička stranka gura sa strane i stoji iz vas.

– U Vinkovcima ima dosta kulturnih događanja ali ipak mislimo da je "InBook 2015" drugačiji od svih njih. Pokušat ćemo otvorit neke kulturne teme koje do sada nisu bile posebice naglašene, istakla je Filipov. Najavila je kako će se tijekom InBooka 2015 održati niz događanja među kojima će biti i Večer poezije na kojoj će posjetitelji moći čitati vlastitu poeziju. Održat će se i književni kviz, a gosti javne tribine o hrvatskoj književnoj kritici bit će mladi vinkovački pjesnik Davor Ivankovac i vinkovački književnik Franjo Nagulov.

Prvoga dana InBooka 2015 predavanje na temu kulturnog djelovanja mladih i kulturnih aktivnosti u Vinkovcima održala je Vera Blažević Krezić, inale asistenica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku koja je rekla kako i poput njihovih očeva i majki i mlađe vinkovačke naraštaje zahvatila određena apatija.

– Mladi u Vinkovcima previše energije usmjeravaju u kritiku postojećeg stanja, a premalo u vlastitu inicijativu za osmišljavanjem novih sadržaja u kulturi i otvaranje do sada dovoljno neistraženih tema poput "glagoljaških VInkovaca" ili "praslavonske Slavonije", rekla je Blažević Krezić. 

>> Krenula velika akcija prikupljanja knjiga za poplavljene školske knjižnice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije