Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komedija u tri čina

Goldonijeva Mala kavana premijerno u Komediji

Mala kavana
Foto: Kazalište Komedija
24.11.2014.
u 08:30

U originalu smještena u Veneciji, Komedijina verzija smještena je u Zagreb

Jedno od najboljih Goldonijevih djela, komedija u tri čina (u originalu La botega del caffe) premijerno se izvodi u petak 28. studenog u Kazalištu Komedija kao Mala kavana. U originalu smještena u Veneciji, Komedijina verzija smještena je u Zagreb. Predstavu je dramaturški obradio i za prikazivanje u Kazalištu Komedija prilagodio Damir Lončar. Korišten je poglavito prijevod Jerke Belan, a konzultirane su adaptacije teksta Davora Žagara, Denisa Brižića i dr. Frana Čale.

"Mala Kavana Carla Goldonija mali je svijet u kojem vladaju sva pravila velikoga svijeta. Znatiželja i zavist izmijenjuju se sa slatkim ljubavnim dogodovštinama, supruge ganjaju muževe, a gostioničar zna da povjerljivi razgovori koji šuškaju oko stolova mogu izazvati pravu buru. I stoga treba dobro paziti što se govori pred kakvim dobrim susjedom: već za nekoliko minuta to se može okrenuti protiv vas!

U Maloj kavani dobro ćete se zabaviti, ali samo zato jer srećom sjedite u gledalištu kazališta Komedija. Da ste gost u kavani, šaljivi događaji  imali bi opasnu oštricu. Jer tamo sjedi jedan dragi, mili gost, gospon Genček, pred kojim je pametnije ništa ne govoriti. Ali on sve čuje. I o svemu priča. Sve dok ga ne protjeraju, ne otjeraju i ne svale na njega sve svoje grijehe. Ali kao što je to i u životu, nije Genček baš za sve kriv. No dobro ga je imati da se kroz njega prelome naše mane, nezgodacije i petljanja."

Glume Damir Lončar, Željko Duvnjak, Davor Svedružić, Filip Juričić, Vanja Ćirić, Jasna Palić Picukarić, Nina Kaić Madić, Vid Balog, Ivan Magud / Robert Budak, Goran Malus.

Redatelj je Damir Lončar, scenograf i oblikovatelj svjetla Ivo Knezović, kostimografkinja Danica Dedijer, glazbeni suradnik Dinko Appelt, a asistent redatelja Lovro Krsnik.

>> Čuček nosi emocije kojima vjerujete u mraku teatra

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije