Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo na HTV-u

Dobili smo ‘birtiju’ u kojoj ne znaš tko pije, a tko plaća

Foto: Žarko Bašic/PIXSELL
19.01.2019.
u 13:59

”Kultura s nogu” mirisala je na dobro; u misli je prizivala šank (a činjenica jest da upravo uz kulturne teme dobro dođe nešto kratko i žestoko), a kao autor i izvođač radova najavljen je Dražen Ilinčić, novinar koji se dugi niz godina bavi kulturom i to na jedan posve drukčiji način.

Sjetiti se, primjerice  treba njegovih nekonvencionalnih priloga u emisiji “Pola ure kulture” u kojima se nije libio čitati vlastita ljubavna pisma u kojima je bio “leptirić”, kao i načina na koji je gledatelje HTV-a, nekoliko godina za redom, vodio kroz program svečanog otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Baš zbog velikih očekivanja veliko je i razočarenje prvim izdanjem “Kulture s nogu”.

Umjesto kulture na drukčiji način dobili smo “birtiju” u kojoj ne znaš tko pije, a tko plaća. Za početak, uz nekoliko gostiju u svakoj “rundi” tu su bila i dva suvoditelja, dvojica mladih glumaca (Mateo Videk i Jure Radnić) koje su ‘pojele’ trema i nepripremljenost. A situacija kad u televizijskom kadru stoji  gomilica ljudi  i razgovara o različitim temama, mora biti ne samo isplanirana u detalje nego i provedena gotovo koreografskom preciznošću. Ovako jedni nešto govore, dok im drugi služe tek kao kulisa. Dojam je loš, a korisnost nikakva.

Veliko je pitanje, primjerice, je li iz prvog razgovora u prvom dijelu emisije prosječan TV gledatelj uopće otkrio kako se zove kazališna predstava o kojoj su govorili Branko Brezovac i Zdenka Kovačićek.  Za razliku od televizijski izvježbanog filmskog redatelja Vinka Brešana koji je inzistirao na imenu svog novog filma, kazališnom redatelju Branku Brezovcu druge su stvari bile na pameti, baš kao i samom Ilinčiću kojem je najvažniji bio datum na koji je startala njegova emisija.

Rođendanski detalj, smišljen da emisiji da notu opuštenosti bio je tek “falš”, baš kao što je i razgovor s kiparima promašio aktualni trenutak postavljanja spomenika Franji Tuđmanu. A sudeći po tome koliko HTV “troši” Vinka Brešana, već ga sutra, umjesto Vakule, očekujemo u TV prognozi.

Komentara 1

DV
djuro.vidmarovic
09:04 26.01.2019.

Novac daju porezni obveznici, a Dražen prima lijepu sumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije