Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briga o životinjama

Petrinja gradi prvi azil za životinje

psi,azil
Foto: Danijel Prerad
27.03.2015.
u 10:30

Sklonište će djelovati po sustavu "no kill", što znači da se nijednu životinju neće ubiti, kaže gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović

Grad Petrinja riješio je sve imovinskopravne odnose oko objekta i zemljišta u Velikom Šušnjaru gdje će se sagraditi prvo sustavno Sklonište za životinje u Sisačko-moslavačkoj županiji. Za kupnju objekta, bivše farme, Grad je izdvojio 136.000 kuna, a za njegovo uređenje i opremanje kandidirat će se za fondove Europske unije.

– U skloništu će biti mjesta za 88 pasa ili drugih životinja, uz mogućnost proširenja do sto mjesta. Uvjeti odgovaraju svim standardima, a prostor ima stacionar, ambulantu, karantenu, skladišta... – rekao nam je Siniša Batinić, projektant skloništa.

Zajednička je to inicijativa petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića i Udruge za zaštitu životinja "Patronus" iz Siska, pokrenuta prije godinu dana.

– Sklonište će djelovati po sustavu "no kill", što znači da se nijednu životinju neće ubiti, nego će se za svaku skrbiti i udomljavati. Nadamo se da će naše sklonište biti ogledni primjer za samu Hrvatsku i ogledni primjer kako postupati sa životinjama. Najbitniji je taj humani pristup za koji se nadamo da će biti prihvatljiv i fondovima EU – ističe Dumbović. Realizaciju projekta svesrdno podržavaju udruge za zaštitu životinja.

– Od samih naših početaka trudimo se upozoriti na to da je za svaki grad i općinu najjeftinije da ima svoje sklonište, bez obzira što to u početku izgleda skuplje. Pozdravljamo ovaj napor Grada Petrinje i gradonačelnika, pogotovo odluku da to bude "no kill" sklonište – rekla je Melita Madžo, čelnica udruge Patronus.

Kada se jednom uspostavi, skloništem će upravljati petrinjski Komunalac, a postoji mogućnost da se u plaćanje troškova njegova rada uključe i neki drugi gradovi.

>>Komunalni redari do sada nisu kaznili nijednog vlasnika psa

>>Ugrozila život kako bi pomogla ostavljenim psima u poplavljenom Letovaniću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije