Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz AgroFructusa 6 sugestija budućoj vladi:

Poduzetnike ne trebate spašavati, ali ih ni ograničavati

Denis Matijević
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/2
10.01.2016.
u 22:21

Ponavljaju se kao mantra hrvatski potencijali, od pitke vode do plodne zemlje, a ti se resursi i dalje ne koriste uspješno, kaže D. Matijević

Unatoč potencijalima, Hrvatska i dalje uvozi više od 40 posto hrane, priopćili su danas iz AgroFructus grupe, ističući kako rast uvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda od 9% u prvih devet mjeseci 2015. u odnosu na godinu prije, jednako kao i struktura uvoza, upozoravaju na nužan zaokret u poljoprivrednoj politici.

- Iako se bilježe pozitivni trendovi, apeliramo na novu vladu da se više fokusira na sektor poljoprivrede te da budu realni, poljoprivreda RH neće nikada hraniti pola Europe, ali možemo i moramo uspješnije zadovoljiti potrebe svoga tržišta - kaže predsjednik uprave AgroFructus Grupe Denis Matijević, koji budućoj vladi predlaže šest ključnih točaka u poljoprivredi na kojima bi trebala raditi. Država, tvrdi, ne treba i ne može biti spasitelj poduzetnika, ali mora osigurati uvjete za razvoj poslovanja i ne ograničavati one koji proizvode i zapošljavaju. Ponavljaju se kao mantra hrvatski potencijali, od pitke vode do plodne zemlje pa ostaje pitanje zašto se ti resursi uspješnije ne iskorištavaju.

- Strategijom razvoja poljoprivrede u RH potrebno je opisati regionalizaciju, komasacije i navodnjavanje, kao podlogu za uspješno provođenje te strategije, koja mora biti podržana zakonskom regulativom radi stvaranja konkurentnog proizvoda koji osigurava egzistenciju svakom pojedincu u lancu od proizvodnje do tržišta – kaže Matijević. Tvrdi kako treba smanjiti i PDV na hranu.

>> AgroFructusova tvrtka Marinada povukla 11,4 mil. kn iz EU fonda

Komentara 1

Avatar neugodan
neugodan
10:59 11.01.2016.

Agrofructus, banda koja nikome nis ne placa i onda oni dijele savjete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije