Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješan niz

Allianz prošle godine ostvario bruto dobit u iznosu od 113,7 mil. kn

Allianz
Foto: Dalibor Urukalović/Poslovni dnevnik/PIXSELL
19.03.2015.
u 11:11

To je za 38,6 milijuna kuna ili 3,3 posto više u usporedbi s 2013. godinom.

Allianz Zagreb je i u 2014., jednoj od najizazovnijih godina za osiguravatelje na hrvatskom tržištu, ostvario rast tržišnog udjela i ukupne premije nastavivši time niz uspješnih godina u svome poslovanju.

U 2014. Allianz je, priopćili su iz komapnije, ostvario bruto dobit u iznosu od 113,7 milijuna kuna, dok su ukupni bruto premijski prihodi dosegli 1.218,1 milijuna kuna. To je za 38,6 milijuna kuna ili 3,3 posto više u usporedbi s 2013. godinom. Istodobno je cjelokupno tržište osiguranja lani zabilježilo pad bruto premije od 5,7 posto. Granica solventnosti, važan pokazatelj kvalitete poslovanja u 2014. godini iznosila je 249,2 posto što je za 14,3 postotnih poena više nego u istom razdoblju prethodne godine.

- Zadovoljni smo rezultatima ostvarenim u prošloj godini jer smo nastavili višegodišnji niz uspješnih godina i ponovno rasli unatoč teškoj situaciji na tržištu. U svim ključnim segmentima poslovali smo bolje od ukupnog tržišta, što potvrđuje ispravnost naše poslovne strategije. Stabilnost, sigurnost i održivost ostaju ključne odrednice na kojima temeljimo naše poslovanje - izjavio je Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza.

U životnim osiguranjima Allianz je i lani ostvario najbolji rezultat na tržištu, završivši i 2014. na liderskoj poziciji u tom segmentu. U 2014. godini u životnim osiguranjima ostvaren je rast premijskog prihoda od 14,8 posto dok je tržište istovremeno raslo 3,9 posto u odnosu na godinu prije. Tako je Allianzova premija u životnim osiguranjima u 2014. godini dosegla 541,1 milijun kuna, a tržišni udio povećan je na 20,5 posto s 18,6 posto koliko je iznosio na kraju 2013.

Poslovanje u neživotnim osiguranjima lani je primarno obilježila liberalizacija obveznog auto osiguranja, a ukupni bruto premijski prihod Allianza u neživotnim osiguranjima u 2014. iznosio je 677 milijuna kuna.

>>Neto dobit Allianz grupe 6,2 milijardi eura

>>Životnim osiguranjima Croatia pretekla Alianz
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije