Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

'Ugasili su proizvodnju bitumena u Sisku, a uvozimo ga iz Mađarske i Italije'

Samo je Zagreb lani utrošio 20.000 tona voznog bitumena, rekao je Sabahudin Gašić
31. kolovoza 2016. u 13:35 1 komentara 179 prikaza
rafinerija
Foto: Nikola Čutuk/pixsell

- Svi se političari ovih dana slikaju pred sisačkom Rafinerijom tvrdeći kako neće dozvoliti da se ona zatvori, no dok to govore ona postaje distributivni centar mađarske nafte. Mi tražimo da se ovdje nastavi prerada hrvatske nafta. Pa, prije dvije godine su ugasili u Sisku proizvodnju bitumena koji sada uvozimo iz Mađarske i Italije. Samo je Zagreb lani utrošio 20.000 tona voznog bitumena - rekao je Sabahudin Gašić, radnik Rafinerije i 14. na listi koalicije "Nema prodaje" u 6. izbornoj jedinici.  

Koaliciju čine Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodne Hrvatska, Pokret Zajedno, ORaH i nezavisni kandidat Sabahudin Gašić.  

Prvi na listi u 6. izbornoj jedinici Dražen Dizdar najavio je da će koalicija tražiti vraćanje Zakona o porijeklu imovine "kako bi se sva nezakonito stečena imovina, uključujući i onu stečenu u protuzakonitoj pretvorbi i privatizaciji, oduzela."

Zalagat će se i za veliku promjenu Ovršnog zakona te povećanje minimalca na 3.500 kuna uz povećanje neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna.

>> Koaliciji Nema prodaje pridružio se i ORaH. Ponovno pozvali i Živi zid na suradnju

>> Demo: Branitelji će obraniti Rafineriju kao što su 1991. obranili Hrvatsku

arheološki eldorado
Iz slavonskog tla najveću senzaciju tek treba iskopati. Sfinga?! Ma i to je moguće
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • R00kie:

    vozio sam gorivo godinama iz sisacke rafinerije, toliko muljan, kradje, nepotizma i korupcije nisam vidio niti u jednoj drzavnoj firmi...radnici i sindimalisti sisacke rafinerije ja vas ne zalim