Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove žrtve

Irak: 26 mrtvih u bombaškom napadu na svatove

Irak
Foto: Reuters
09.03.2017.
u 12:15

Najmanje je 26 osoba poginulo u noći na četvrtak kada su dvojica bombaša samoubojica aktivirala eksploziv koji su nosili na sebi, na proslavi prije vjenčanja sjeverno od Bagdada, rekli su u četvrtak policijski načelnik i liječnik

U napadu koji se dogodio u sektoru Al Hadžadžu, sjeverno od Tikrita, 25 osoba je ranjeno, navode isti izvori.

"Prvi bombaš se raznio među muškarcima koji su plesali na proslavi" a drugi je aktivirao eksplozivni pojas nekoliko minuta poslije, rekao je policijski načelnik.

Bolnički liječnik je potvrdio da je u napadu 26 osoba poginulo a 25 je ranjeno.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali on nosi obilježja džihadističke skupine Islamske države (IS) koja u svojim napadima često poseže za bombašima samoubojicama.

Ova radikalna sunitska skupina trenutačno je na udaru ofenzive iračke vojske u Mosulu, drugom po veličini gradu u zemlji koji je zauzela u lipnju 2014.

Skupina je u to vrijeme osvojila i velike dijelove teritorija sjeverno od Bagdada, poput Tikrita te zapadno od prijestolnice.

Premda IS gubi osvojena područja, još uvijek je prijetnja, budući da redovito izvodi napade.

>>Iračke snage zauzele vladine zgrade i muzej u Mosulu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije