Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za Ustav

Za deset sudaca Ustavnog suda stiglo 46 pravovaljanih kandidatura

Željko Reiner i Robert Podolnjak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
12.05.2016.
u 12:20

Predsjednik Odbora Robert Podolnjak objasnio je da više kandidata nije dostavilo kompletnu dokumentaciju, pa su zamoljeni da dostave sve što im nedostaje, no ovo troje nije to napravilo

Odbor za Ustav utvrdio je danas da je od 49 pristiglih prijava kandidata za 10 praznih mjesta na Ustavnom sudu njih 46 pravovaljano. Kandidature odvjetnika Rame Atajića, pomoćnika direktora u tvrtki “Održavanje vagona” Hrvoja Junaševića te sutkinje Općinskog suda u Novom Zagrebu Zorke Ćaćić-Zagrajski nisu prihvaćene jer ni nakon zamolbe da dostave svu potrebnu dokumentaciju koja im je nedostajala, to nisu napravili.

Predsjednik Odbora Robert Podolnjak objasnio je da više kandidata nije dostavilo kompletnu dokumentaciju, pa su zamoljeni da dostave sve što im nedostaje, no ovo troje nije to napravilo.

– Riječ je bila o manjim propustima, no većina je na koncu dostavila svu dokumentaciju – kazao je Podolnjak. Odbor je jednoglasno izglasao konačnu listu 46 kandidata, a s njima će započeti razgovore u ponedjeljak u 9 sati ujutro.

Na listi koju je Odbor utvrdio su Antonija Kovačević, Joško Badžim, Sanja Barić, Andrej Abramović, Lovorka Kušan, Branko Brkić, Teodor Antić, Mario Jelušić, Lana Petö Kujundžić, Mila Mikecin Mišetić, Vlado Sevšek, Mirjana Juričić, Dubravko Ljubić, Miroslav Šumanović, Darko Klier, Pero Kovačević, Katarina Buljan, Senad Bajramović, Duška Šarin, Snježana Bagić, Šime Savić, Mihovil Klapšić, Željko Olujić, Stevo Bunčić, Goran Selanec, Branka Genzić-Horvat, Jasna Omejec, Željko Potočnjak, Ante Galić, Josip Leko, Davorin Mlakar, Ingrid Antičević Marinović, Marko Babić, Sandra Artuković Kunšt, Alen Ivković, Štefica Stažnik, Anđelko Stanić, Krešimir Rožman, Renata Žličarić, Domagoj Sivrić, Sanja Mišević, Zorislav Kaleb, Oliver Mittermayer, Jovan Doneski, Ivana Buić i Rajko Mlinarić.  

>> Jasna Omejec se ponovno kandidirala u Ustavni sud

>> Čak 37 kandidata za Ustavni sud

Komentara 1

FI
Fisherman
16:27 12.05.2016.

Zeljko Olujic,Josip Leko,Ingrid Anticevic,.... pa kako ih nije sramota...jos jedna prilika za uhljebljivanje komunista.Cudi me da i Stazic nije na popisu...pravo cudo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije