Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozvala ga Naša stranka

Pupovac tvrdi da je jedini čin koji je imao bio onaj razvodnika u bivšoj JNA

Milora Pupovac
Patrik Macek/PIXSELL
20.02.2016.
u 11:50

Pupovac opovrgava da ima čin HV-a, kako tvrde čelnici Naše stranke, koji su ga ovih dana javno pitali kako je stekao taj čin i čime ga je platio.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac osudio je u subotu napad skupine navijača srpske nacionalnosti na mladića u Vukovaru, ali i odbacio tvrdnje da takve napade svojim istupima potiče upravo čelništvo SDSS-a.

- Moja stranka i SNV osudili su taj kriminalni čin trojice mladića, i ja ga ovdje javno osuđujem - kazao je Pupovac u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija, tijekom kojega mu je novinarka Jasmina Popović pročitala dio pisma majke napadnutog mladića koja za napad okrivljuje Pupovca i predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića. - Da nije bilo sličnih osuda Stanimirovića i mene, vjerojatno bismo napad osudili još prije i još oštrije. Ovako, kada se za huliganstvo sportskih navijača i za kriminalnost trojice mladića odgovornost i krivica traži u ljudima koji se bore za demokratske vrijednosti, za ravnopravnost i zakonitost, onda to poprima, na žalost, obilježja u kojima svaka isprika gubi smisao - kazao je Pupovac. Istaknuo je kako se od prvog dana u politici bori protiv svih oblika nasilja pri čemu se, tvrdi Pupovac, zamjenama želi prikazati da su čelnici srpskih stranaka i instucija odgovorni za nasilje jer se bore protiv nasilja, govora mržnje i netolerancije.

Naglasio je kako za to ne krivi majku pretučenog mladića. - Krivim one koji su takve riječi godinama oblikovali i koji su i prije policije i suda i bilo koga kao glavne krivce prepoznali mene i Stanimirovića, što je jako opasno -  kazao je Pupovac.

Pismo predsjednici nisam napisao da bude javno

Na riječi čelnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislava Josića da bi Pupovca bili "puni ekrani" da je nasilje bilo usmjereno prema Srbima, uzvratio je kako je Josić "zadnji koji može o tome govoriti, nakon što je predvodio ljude koji su čekićima određivali što je zakon, a što nije, što je osjećaj, a što nije, koji su u Vukovar unijeli nasilnu atmosferu zbog ćiriličnog pisma, optužujući Vladu zbog toga što provodi zakon i proglašavajući čirilicu zločinačkim pismom".

Potvrdio je kako predsjednici Kolindi Grabar Kitarović namjerava poslati još jedno pismo, nakon što je ono u kojem ju je upozorio na rast netolerancije u društvu završilo u medijima.

- Ja to pismo nisam napisao da bude javno, a najmanje da bi me se zbog njega napalo, nego da bismo razgovarali o onome što piše u njemu. Ured predsjednice odlučio je da ga učini javnim mimo moje volje i namjere, da bi prebacilo krivicu na mene i neke druge ljude da su sami odgovorni za to što im se događa", ustvrdio je Pupovac. Podsjetio je na predsjedničine pozive na zajedništvo, poručivši kako se nada da ne misli na zajedništvo o kojemu govori predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kada svoju stranku izjednačuje s hrvatskim narodom.

HDZ-ovi plaćenici

Pupovac opovrgava da ima čin HV-a, kako tvrde čelnici Naše stranke, koji su ga ovih dana javno pitali kako je stekao taj čin i čime ga je platio.

Pupovac tvrdi da je jedini čin koji je imao bio onaj razvodnika u bivšoj JNA, a čelnike Naše stranke naziva HDZ-ovim plaćenicima. "Budući da nisu za drugo, Vukovarsko-srijemska županija plaća ih da s vremena na vrijeme daju izjave koje bi, kao, mene trebale kompromitirati. Ljude iz hangara za vrijeme rata, poput Jovana Ajdukovića, koji su se skrili pod skute HDZ-ovskoga šinjela, trebalo bi biti stid, kao i one koji su ih skrili pod taj šinjel. Trebali bi hodati pognute glave", rekao je Pupovac.

>>Sramota! Zagreb je posljednji grad u Hrvatskoj koji se odužuje velikanu 
dr. Franji Tuđmanu

>>'Pupovac nije jedini zastupnik manjina koji je doživio neugodnosti'

Komentara 63

EU
eurobanana
12:05 20.02.2016.

Pupovčev "doprinos" u razmjeni zarobljenika kada je tražio oslobađanje srpskih liječnika, a zauzvrat obećao oslobađanje dr. Ivana Šretera. Iznenadit ćete se... Ili nećete? Milorad Pupovac politički je kameleon koji je boju svoje kože uspješno prilagodio svim dosadašnjim podlogama. U maniriiri pravog znalca, doveo se u položaj iz kojeg, ne samo da ne daje odgovore na pitanja koja se tiču njegove uloge tijekom rata u Hrvatskoj, nego ih, prozivajući sve redom – uporno postavlja. Zadnji neukusni “skeč” u nizu ticao se slučaja “selotejp”, ali to je samo zadnji. Pupovac godinama neumorno traži pravdu za svoje sunarodnjake, ne mareći pritom za one s kojima gradi suživot i skojima, između ostalog, dijeli saborske klupe. I ne samo to… Milorad Pupovac u javnosti plasira imidž dobrotvora, pa u suradnji sa Documentom vrijedno broji srpske žrtve i traži njihove krvnike. Nikada, međutim, nije spomenuo dr. Ivana Šretera, pakračkog liječnika ubijenog ’91, od strane Srba, kojeg je, po riječima Slavka Degoricije, Pupovac mogao spasiti – ali nije.

EU
eurobanana
12:06 20.02.2016.

1. Tko je nalogodavac Pupovcu za ovaj medijski napad na Glavaša? 2. Želi li Pupovčev nalogodavac na ovaj način skrenuti pažnju javnosti sa svoje eventualne upletenosti i odgovornosti u ovom krivičnom djelu ratnog zločina? 3. Je li možda povod zad za ovaj medijski nastup Pupovca ujedno i sama najava početka predstojeće predizborne kampanje za parlamentarne izbore u RH? 4. Sve ovo viđeno proteklih dana, je li ujedno i eventualna priprema Pupovca za konačni odlazak iz RH te nastavak daljnjeg lagodnog života u svojoj vili u Berlinu? 5. Kako to da Pupovac tek sada 2015. godine proziva Glavaša za zločine, a bio mu je ne tako davno, vijerni koalicijski partner u vremenskom periodu 2003.-2007. godine? 6. Zašto Pupovac nije podigao isto tako veliku medijsku kampanju po pitanju pomoći, obrane i zaštite nepravomoćno osuđenih 10 mještana Trpinje? 7. Kada će Pupovac javno objelodaniti svoju ulogu i koliki je eventualno dao doprinos u pripremi vojno-policijske akcije Oluja? 8. Je li Pupovac nakon vojno-policijske akcije Oluja od strane tadašnjeg predsjednika RH Franje Tuđmana nagrađen činom časnika HV-a i ukoliko jeste, kojim to činom te za koje ratne zasluge? 9. Zašto Pupovac nije digao svoj glas protiv zločina nad Srbima u Osijeku još 1991. godine, kada je već tada bio na istoj strani zajedno sa Glavašem?

EU
eurobanana
12:08 20.02.2016.

Nenad Vlahović, mag. iur, predsjednik Srpske pravedne stranke u Republici Hrvatskoj, predsjednik Nacionalnog vijeća Srba u Republici Hrvatskoj i redovni sudac Nacionalnog etičkog sudišta Hrvatske, nastavlja razotkrivanje svog političkog suparnika Milorada Pupovca: “Materijalne nejasnoće i njihova mračna sudbina U prvom prvom obraćanju hrvatskoj javnosti , 2. 2. 2016. godine otvorena su neshvatljiva događanja koja već oko 20 godina ritualno provodi predsjednik SNV-a i potpredsjednik SDSS-a sa svojim podobnicima. Istovremeno znajući da je moćan i zaštićen i da ga koža pripadnika nacionalne manjine debelo štiti. U razdoblju od pet godina s nekolicinom mojih prijatelja obilazili smo područja PPDS, ratom obuhvaćena, a i ostala van zone ratnih operacija. Marljivo sakupljajući podatke, informacije, izjave, fotografije, temeljito se pripremajući za ovaj završni događaj. U cilju bilo kakve političke snage, bez ijedne kune sredstava, osnovali smo 2012. godine Nacionalno vijeće Srba u Republici Hrvatskoj, a 10. 5. 2014. i Srpsku pravednu stranku u Zagrebu. Sve smo platili vlastitim novcem, a ponekima smo i danas dužni u odnosu na izobilje koje posjeduje SNV. U ovom drugom nastavku ciljano i precizno fokusirat ćemo se na materijalno-financijsko stanje, prihode i rashode novca poreznih obveznika koji još uvijek imaju podeblje živce sipajući u vreću bez dna vlastiti novac, kome, zašto i dali za nove pripreme razaranja političkog tkiva i stvaranja kaosa u Republici Hrvatskoj. Sve navedene inkriminirajuće navode u tužbi izrekao sam kao opozicioni političar, želeći potaknuti aktivniju obnovu, brži povratak, nenamjensko trošenje novca poreznih obveznika, kupovanje nekretnina, a što je sve izrečeno i velika istina. Za cjelokupne izjave i stavove koji su usvojeni na osnivačkoj skupštini Srpske pravedne stranke u aktu PROGRAMSKA DEKLARACIJA I PROGRAM RADA, a koji je Ministarstvo uprave uredno prihvatilo kao valjani dokument. Govorio sam u ime 124 delegata koji su iznosili sudbine i podatke iz cijele Hrvatske. Gdje smo sada? Pupovac i sudac pojedinac u Općinskom sudu u Garešnici (a pitanje je doraslosti ovakvoga slučaja) sudit će me za VERBALNI DELIKT. To je strašno! Suglasni su i sudit će me jer su izdanci istih korijena. Sudit će me na iznos tri puta veći nego što vrijedi sva moja imovina koju sam mukotrpno stjecao 40 godina sa svojom obitelji, a to bez pardona izreče sudac na zadnjoj raspravi. Sudit će me jer vjerojatno SNV-u trebaju novci za kupnju nekih drugih imovinskih vrijednosti ,a možda ih i podjele… Početak mog saznanja započinje tzv. „zamračivanjem“ 2.100.000,oo kn, koji je prvi objavio Globus, nakon izjave predsjednika Josipovića o Pupovčevom etno-biznisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije