Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u Dubrovniku

Cappelli: Ove godine u Hrvatskoj otvara se 40-tak novih hotela s četiri ili pet zvjezdica

Gari Cappelli, Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/5
18.02.2017.
u 15:36

Dubrovački hotel ''Excelsior'' svečano će se otvoriti u svibnju ove godine, a obnova je vrijedna čak 10 milijuna eura

Ministar turizma Gari Cappelli obišao je u Dubrovniku gradilište hotela ''Excelsior'' čija je obnova vrijedna 10 milijuna eura, a novinarima je izjavio da se ove godine u Hrvatskoj otvara 40-tak novih hotela sa četiri ili pet zvjezdica, te je najavio kako će se pokušati uspostaviti bolja zrakoplovna povezanost Dubrovnika i Frankfurta.

 ''Obilazimo i Istru, Kvarner i Dalmaciju da vidimo problematiku. Velike su investicije. Čak 40-tak se novih hotela s četiri ili pet zvjezdica otvara se ove godine, a Ministarstvo i Turističke zajednice moraju dati potporu takvim investicijama i pomoći vlasnicima da se ti hoteli drže što veći dio godine popunjeni. U interesu nam je da radna snaga koja je dosada bila sezonska, ostane cijele godine raditi", rekao je ministar Cappelli.

 Dodao je kako je dogovorio s direktoricom Turističke zajednice grada Dubrovnika i Županijske turističke zajednice da će već sljedeći tjedan, na razini Ministarstva, biti sastanak s direktorom Croatia Airlinesa o boljoj zrakoplovnoj povezanosti Dubrovnika zimi.

 "Ako nema njihovog interesa u Berlinu smo dogovarali s Lufthansom, Eurowingsom, EasyJetom itd. kako bi postojala zimska povezanost s Frankfurtom, odakle bi putnici mogli ići dalje prema SAD-u ili drugim dijelovima svijeta'', naglasio je ministar Cappelli.

 Rekao je i da će se prema lokalnoj i regionalnoj samoupravi preusmjeriti povećana sredstva boravišne pristojbe.

 Dubrovački hotel ''Excelsior'' svečano će se otvoriti u svibnju ove godine. Radovi obnove počeli su prošle godine, iznose ukupno oko desetak milijuna eura, hotel će imati 158 soba, a prosječna cijena noćenja u ovom visokokategoriziranom hotelu bit će oko 600 eura.

>> Vraćaju se i Rusi: Agencije ne pamte ovakvo zanimanje stranih turista za Hrvatsku

Komentara 4

MA
Markos
16:19 18.02.2017.

Bravo Hrvatska. Samo za usporedbu...kod nas u Sloveniji se ove godine otvara JEDAN (1) takav hotel sa 5 zvijezdica tako da glavu gore i probudite se vec iz te jedne depresije jer ste na dobrom putu a kad to i shvatite sami, svatko sam pri sebi atmosfera ce se popravit i sve ostalo istom. Ne slusajte propagandu onih ljevicwra koji samo kukucu i stenju i jaduju. Radite i kraja vam nece bit.

FT
feel_the_coruption
17:47 18.02.2017.

Cijena jednog noćenja u hotelu - 600 €. Mjesečna plaća radnika koji poslužuje te goste - 400 €. Jel to normalno ?

BF
bf2
17:40 18.02.2017.

Lijepo,dobra vijest! samo, ne bi bilo loše da se otvori i koji proizvodni pogon,ne možemo živjeti samo od turizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije