Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTOVANJE

Francesco Scavetta i Saša Božić predstavljaju prvi plod suradnje

koreografi
28.09.2009.
u 19:14

Na 23. Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu talijanski koreograf Francesco Scavetta započeo je suradnju s hrvatskim koreografom Sašom Božićem.

Na gostovanju na 23. Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu talijanski koreograf Francesco Scavetta započeo je suradnju s hrvatskim koreografom Sašom Božićem. Rezultat njihova rada vidljiv je u predstavi "And I Just Stood There, Watching The Sky And The People Below".

Hrvatski institut za pokret i ples organizirao je gostovanje ove predstave, a igrat će se 2. i 3. listopada od 20 sati na Sceni Travno. Riječ je o predstavi koja je, prema riječima autora, niz bizarnih nezgoda, pokreta i razgovora, plesa i videosnimki koji teče na začudan, paradoksalan način. Bit je predstave, objašnjavaju autori, u izražavanju artificijelnosti, na kojoj se često zasniva suvremeni doživljaj - da više ne živimo u svijetu ni u jeziku, već u slici svijeta.

Za gostovanja u Zagrebu Scavetta će u subotu 3. listopada održati i plesnu radionicu naslovljenu "A surprised body" 4th cycle".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije