Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FENG SHUI

Feng shui za uspješnije sate za radnim stolom

ured
Arhiva Večernjeg lista
03.03.2010.
u 16:33

Za početak, poželjno je da se stol nalazi suprotno od ulaznih vrata i da je zid iza leđa, a ako to nije moguće, dobro je ispred postaviti ogledalo u kojem će se odražavati vrata.

Radni stol može i te kako ometati - u radu, poručuju zagovornici feng shuija. Da bi učinkovitost u radu bila veća, za početak, pametno je veličinu stola prilagoditi veličini zadatka. Mnogo poslova na malom radnom stolu frustrira i čovjeka čini sputanim. Važna je i pozicija stola. Za osjećaj moći poželjno je da se stol nalazi suprotno od ulaznih vrata i da je zid iza leđa. Ako je stol, što je čest slučaj, smješten u nekom kutku prostorije, pomaže postaviti ogledalo ispred sebe u kojem će se odražavati prostorija i, najvažnije, vrata.

Svaki radni stol, prema prema savjetima feng shuija, ima i svoju mapu koja govori o području života i stanju duha. Tako, recimo, prostor točno ispred osobe koja radi predstavlja karijeru. Element je voda, a boja crna, pa za poboljšanja u karijeri pomaže zalijepiti sliku nabujale rijeke, a ako to previše odvlači pozornost, poslužit će i crna stolna lampa. Prostor ispred lijeve ruke, prema feng shuiju, označava mudrost. Na to mjesto valjalo bi staviti knjige ili što drugo što označava mudrost i obrazovanje. Iza prostora za mudrost, na sredini stola, nalazi se dio koji označava obitelj. Tu je idealno postaviti obiteljske fotografije. Posve lijevo, na najudaljenijem dijelu, područje je prosperiteta. Dobro je tu smjestiti računalo, jer je u pravilu najskuplja stvar na radnom stolu, ali može i sve drugo što asocira na blagostanje. Središnji pozadinski dio stola, pak, odlično je mjesto za posjetnice, natpis s titulom i sl. Desno najudaljenije područje stola trebali biste čuvati za osobu s kojem ste intimni, a tu valja smjestiti ukrasne simbole poput srca, recimo. Na srednjem desnom dijelu stola je područje djece i kreativnosti pa su na tom mjestu poželjne slike djece, ali i zabavne sitnice poput likova iz crtića, ukrasnih ocrtanih šalica i sl. Središnji dio stola održava vaše zdravlje, fizičko i psihičko, a feng shui savjetuje da ispod stola, na tom mjestu, nalijepite veliki žuti papir. Ako je stol veći, dobro je tu smjestiti i kamen s nešto malo zemlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?