Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ipak će se graditi

Zmajlović i novi šef HEP-a dogovaraju gradnju HE Ombla

'28.02.2012., Rijeka dubrovacka, Dubrovnik - Povodom moguce izgradnje HE Ombla na izvoru rijeke Omble, u Komolcu, odrzana konferencija za medije. Na konferenciji su,  inicijativa Srdj je nas, Zelena a
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
19.05.2013.
u 10:00

Sastanak bi se trebao održati u roku od dva tjedna, a iz HEP-a su poručili da su spremni na prilagodbe koje se ocjenjuju korisnima s pozicije zaštite okoliša i očuvanja bioraznolikosti

Dolaskom Tomislava Šerića na čelo uprave Hrvatske elektroprivrede ponovno će se pokrenuti projekt hidroelektrane Ombla koji je zaustavilo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. Šerić je kod resornog ministra Mihaela Zmajlovića tražio sastanak koji će se održati u roku od dva tjedna. Oštro Zmajlovićevo protivljenje projektu, koji nije usklađen s novim standardima zaštite prirode i direktivama Europske unije, moglo bi se omekšati pristane li HEP na suradnju. Do sada ih je, doznajemo u Ministarstvu, mučio krut stav smijenjena šefa uprave Zlatka Koračevića koji nije bio spreman na dogovor. HEP mora napraviti ocjenu prihvatljivosti na ekološku mrežu te, bude li ocjena prihvatljiva, u skladu s njom izmijeniti projekt. Iz HEP-a poručuju da im je HE Ombla strateški projekt te ga žele realizirati.

– S tim ciljem HEP je spreman na odgovarajuće prilagodbe projekta koje se ocjenjuju korisnima s pozicije zaštite okoliša i očuvanja bioraznolikosti – poručili su iz HEP-a. Projekt HE Ombla procijenjen je na oko 150 milijuna eura.

>>Vlada 
u dva tjedna odlučuje ide li hidroelektrana Ombla

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije