Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeftinija struja

Vlada planira uštedjeti: GEN-I opskrbljivat će 35 ministarstava

struja,računi
Sanjin Strukić/PIXSELL
28.10.2013.
u 15:14

Vlada RH na taj način planira sniziti troškove struje za 16 milijuna kuna

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) potvrdila je valjanost ponude tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o. koja je izabrana za najpovoljnijeg ponuđača opskrbe električnom energijom na javnom natječaju kojeg je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu. 

GENI-I će kao ekonomski najpovoljniji ponuđač u sljedeće dvije godine električnom energijom opskrbljivati 35 ministarstava i ureda državne uprave u Hrvatskoj, a Vlada RH na taj način planira sniziti troškove struje za 16 milijuna kuna, priopćeno je iz tvrtke. 

Državni ured za središnju javnu nabavu odabrao je ponudu tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o. još 19. lipnja, no ostali ponuđači podnijeli su žalbe 28. lipnja stavljajući u pitanje neke od tehničkih elemenata ponude tvrtke GEN-I Zagreb. Nakon pomnog razmatranja, DKOM je odbacio sve žalbe vezane za ponudu tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o., proglasivši ih neosnovanima te je tako službeno potvrdio da je ova tvrtka najpovoljniji ponuđač.  

- Iznimno smo zadovoljni odlukom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, kojom se potvrđuje transparentnost rada komisije. Željeli bismo naglasiti kako GEN-I Zagreb d.o.o. svom svakodnevnom poslovanju pristupa ozbiljno i profesionalno pa nas ta odluka nije iznenadila,“ izjavio je dr. sc. Robert Golob, predsjednik Uprave Grupe GEN-I i dodao: \'\'Vjerujemo kako ćemo ostvarenim uštedama za Vladu RH i kvalitetom usluge opravdati ukazano povjerenje.“

Podsjetimo, ponuda koju je dao GEN-I Zagreb d.o.o. ocijenjena je kao ekonomski najpovoljnija. Iznosila je 93 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno čak 16 milijuna kuna manje od procijenjene vrijednosti nabave koja je iznosila 109 milijuna kuna.

>>GEN-I opet snizio cijene struje: \'I dalje smo najjeftiniji\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije