Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljen StartCo

Vlada dijeli vaučere za razvoj weba i informatičku opremu

Startco
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/2
19.09.2015.
u 00:12

U suradnji s Hamag Bicro sigurne potpore za 1000 mladih informatičkih poduzetnika i obrtnika, iznos oko osam milijuna kuna

Tvrtku sam otvorila prije šest mjeseci i toliko mi je trebalo da stanem na noge te počnem s proizvodnjom. Ovaj poticaj stiže mi u pravi trenutak jer sam upravo planirala otvoriti web-stranicu i početi s jačom promocijom – kazala je jučer Mirjana Šeb-Čižmešija, vlasnica poduzeća Zeleni obrok zdravlja j.d.o.o. Iz Koprivnice, koje proizvodi tjesteninu s listom mlade koprive.

Kriteriji

Ona se našla među prvih 50 poduzetnika početnika koji su jučer u Bjelovaru dobili promotivne pakete za “StartCo – realiziraj vlastitu poslovnu ideju”, novi poticajni program Ministarstva poduzetništva i obrta. Zadovolji li kriterije, M. Šeb-Čižmešija može računati na nepovratne vaučere u iznosu od 8000 kuna. Jedan vaučer od 4000 kuna namijen je za otvaranje nove ili prijevod već postojeće web-stranice, a drugi za nabavu informatičke opreme (računala, tableta, pisača...) ili softvera.

– Jako je puno tvrtki koje su pokrenuli mladi ljudi u IT-sektoru i njima će ova potpora sigurno mnogo značiti. Želimo ohrabriti i druge na ulazak u svijet poduzetništva. Vaučeri od 8000 kuna mali su korak, ali mnogima mogu pomoći da krenu u svoj posao – kazao je na predstavljanju programa ministar Gordan Maras.

Prijave za StartCo otvorene su jučer, a prijaviti se mogu svi koji u roku od 60 dana planiraju otvoriti tvtku ili obrt ili oni koji koji su ih otvorili u zadnje dvije godine.

Prijaviti se može na internetskoj stranici www.startco.hr.

– Drago mi je da je već na početku promotivne kampanje veliki interes jer su razgrabljeni svi informativni paketi koje smo donijeli, a vjerujem da će tako biti svuda u Hrvatskoj. Očekujem da će se ove godine pojaviti 20.000 novih poduzetnika i obrtnika. Želimo im olakšati prvi korak, kao i da budu što uspješniji. Dogodine ćemo pružiti još veće poticaje – rekao je Maras.

Više od vaučera

Ministarstvo poduzetništva i obrta je u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u prvome krugu programa StartCo osiguralo potporu za 1000 poduzetnika i obrtnika, dakle osam milijuna kuna.

– StartCo je mnogo više od vaučera u iznosu od 8000 kuna. U paketu će poduzetnik ili obrtnik dobiti i sve informacije o drugim poticajima, potporama i jamstvima na jednome mjestu. A ukupna vrijednost svih poticaja koje Ministarstvo ugovara i osigurava ove godine iznosi više od četiri milijarde kuna, što je 15 puta više nego 2011. godine.

Posebno bih istaknuo da se ove godine osniva dvostruko više tvrtki nego prije četiri godine, pa statistikom mogu potkrijepiti da je u 2015. godini mnogo lakše poslovati nego u 2011. godini, da Hrvatska raste i da je izašla iz recesije – rekao je Maras.

>> BlaBlaCaru investicijska injekcija od 200 milijuna$

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije