Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Ikea obilježava pet godina rada, evo što su Hrvati najviše kupovali

U sklopu programa "Raznolikost i inkluzija" kompanija se fokusira na nekoliko područja, među kojima je i rodna ravnopravnost.
21. kolovoza 2019. u 16:48 4 komentara 982 prikaza
IKEA Zagreb
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Robna kuća Ikea Zagreb u srijedu obilježava pet godina rada tijekom kojih ju je posjetilo više od 8,5 milijuna kupaca, koji su najviše kupovali led žarulje, koji su uz ručnike, tanjure i zdjelice i među najprodavanijim proizvodima, izvijestili su iz Ikee Hrvatska.

IKEA stari katalozi dizajn kroz godine Stari katalozi IKEA-e: Ovako izgledaju savršeni domovi od 1951. do 2000. godine

Uz milijune fizičkih posjetitelja u robnoj kući, Ikea Zagreb je u pet godina rada zabilježila i 28 milijuna posjetitelja svoje web stranice, više od sto tisuća ljudi sudjelovalo je na njihovim raznim radionicama, dok se u program lojalnosti uključilo više od 290 tisuća članova, neke su od zanimljivosti iz poslovanja koje navode iz Ikee.

Među najprodavanijim proizvodima u Hrvatskoj izdvajaju led žarulje, kojih je prodano više od 1,3 milijuna komada. Time su led žarulje i među najprodavanijim proizvodima, uz 2,3 milijuna komada prodanih tanjura i zdjelica, ili gotovo 1,1 milijun prodanih ručnika, itd. 

Iz Ikee podsjećaju i da su u Hrvatskoj otvorili i četiri dostavna centra - u Rijeci, Splitu i Osijeku te ove godine u Dubrovniku.

Ikea Karijere Traži se novi šef Ikee za jugoistočnu Europu

U sklopu programa "Raznolikost i inkluzija" kompanija se fokusira na nekoliko područja, među kojima je i rodna ravnopravnost. 

"Slijedom toga više od polovice rukovoditelja Ikea Hrvatska su žene, a s još pet tvrtki Ikea je ove godine osnovala i savez za rodnu ravnopravnost, pri čemu ne zaboravljamo ni muškarce pa smo tako svim novim očevima osigurali mjesec dana plaćenog dopusta", iznose iz Ikee, dodajući da će raznolikost, inkluzija i održivo poslovanje ostati među najvažnijim prioritetima poslovanja tvrtke Ikea Hrvatske i u nadolazećem razdoblju.

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar macor42
    macor42:

    Skandinavsko smece ;)

  • vecernjitip2:

    Zbog podrške neznanstvenoj rodnoj teoriji, koorporacije treba bojkotirati. Uskoro će i pedofile podržavati i slično.