Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekord

U Njemačkoj lani bankrotiralo 32.687 poduzeća

Quelle
REUTERS
10.03.2010.
u 08:15

Među tvrtkama koje su u 2009. proglasile stečaj bile su velike kompanije s dugom tradicijom, poput proizvođača porculana Rosenthal, robne kuće za katalošku prodaju Quelle, proizvođača šivaćih strojeva Pfaff te modne kuće Escada.

U Njemačkoj je u 2009. čak 32.687 poduzeća proglasilo bankrot, 11,6 posto više nego 2008., priopćio je Državni zavod za statistiku u Wiesbadenu, a prenosi portal biznis.ba. Zadnji neslavni rekord Njemačka je držala 2003., kada je bilo 39.320 propalih poduzeća, najviše u posljednjih 50-ak godina.

Među tvrtkama koje su u 2009. proglasile stečaj bile su velike kompanije s dugom tradicijom, poput proizvođača porculana Rosenthal, robne kuće za katalošku prodaju Quelle, proizvođača šivaćih strojeva Pfaff te modne kuće Escada.

Broj njemačkih domaćinstava koja u 2009. nisu mogla ispunjavati svoje financijske obveze porastao je tri posto, na više od milijun, a nenaplaćenih je potraživanja u lanjskoj godini bilo u vrijednosti čak 85 milijardi eura. Godinu prije potraživanja su iznosila 33,5 milijardi eura.

Komentara 3

KA
karambita
10:14 10.03.2010.

Drage moje Hrvatice i Hrvati. Ovo je jedan od rijetkih objektivnix textova koji nije prosao cenzuru. Evo vidite kako zivi Njemacki narod u toj famoznoj EU. Sve je vise sirtotinje. Samo budala moze pricati o EU kao necemu sto je odlicno, super, nesto najbolje, da to je sve ali za koga, za obicne ljude sigurno NE. Ako Hr. udje u EU, sta ce se promjenuti u Hrvatskoj. Nista, i dalje ce putovati onaj tko ima novaca, sirotinje ce biti jos vise, sve ce poskupiti. Zivi bili pa vidjeli. Jedno veliko NE za tu besmislenu tvorevinu od EU.

LU
luena
10:29 10.03.2010.

karambita.... Eto vidis,negdje prije sam rekla na jednom forumu kako je u njemackoj,a nadje se neki koji me napada i vredja.... Njemacka nikad nije krila od javnosti koliko duguje i koliko se zaduzuje,nezadovoljstvo gradjana je veliko,samo sto neki nasi kojii nasi koji zive u njem.nece da priznaju nego sve uljepsavaju,a zive takodjer u banana republici... Nedajte se obmanjivat i nebudite zavidni u Hrvatskoj ,jer nemata nasto biti zavidni.

YO
yohana
12:40 11.03.2010.

kad jedno poduzece ode u stecaj u njemackoj to znaci da je neko dignuo veliki novac i onda lijepo otvori drugo poduzece .za radnike je to malo komplicirano.pa nebi o tome.ali niko nije propao.to je zakon biznisa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije