Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvaranje trgovine obuće

U Borovu naselju zatvara se Borovo, rasprodaja do 31. ožujka

borovo
Foto: Branimir Bradarić
23.03.2016.
u 06:30

Tu su prodavaonicu redovito zaobilazile pošiljke nove obuće, moderna obuća mogla se kupiti u Osijeku i Zagrebu, ali ne i tu, kaže Mladen G.

Sa zadnjim danom ožujka prodavaonica obuće vukovarske tvrtke Borovo, koja se nalazi u gradskoj četvrti Borovo naselje, bit će zatvorena. Na taj način Borovo naselje poslije više od 80 godina ostaje bez prodavaonice obuće koja je bila i prva prodavaonica Borova uopće.

Potvrda o zatvaranju

Odluku o zatvaranju potvrdila nam je i glasnogovornica Borova Martina Tomljenović koja je rekla da se prodavaonica Vukovar II zatvara 31. ožujka te da će jedna od djelatnica kao tehnološki višak završiti na zavodu za zapošljavanje, dok će se drugi zaposlenik vratiti u prodavaonicu Vukovar I.

– Pozivamo sve naše dosadašnje kupce da nas i dalje posjećuju u prodavaonici Vukovar I – rekla je Tomljenović dodajući kako će Borovo nakon zatvaranja te trgovine imati 89 prodavaonica.

Odluka uprave Borova izazvala je veliko nezadovoljstvo građana Borovog naselja koji se nikako ne mogu pomiriti s time da će nakon toliko godina ostati bez prodavaonice koja se nalazi samo petstotinjak metara od sjedišta tvrtke i pogona gdje se obuća proizvodi.

– Normalno bi bilo da upravo ta prodavaonica bude središnja prodavaonica Borova. Međutim, umjesto toga uprava donosi odluku da se ona zatvori, pri čemu zaboravlja da ona nikada nije bila moderno uređena kao neke. Tu su prodavaonicu redovito zaobilazile i pošiljke nove obuće, pa se tako moderna, nova obuća mogla kupiti u Zagrebu, Osijeku..., ali ne i ovdje – rekao nam je Vukovarac Mladen G., nekadašnji dugogodišnji zaposlenik Borova.

U ovoj prodavaonici trenutačno je u tijeku rasprodaja preostale obuće. Izlozi prodavaonice bili su zatvoreni plastičnim roletama. Najavljenom zatvaranju protivi se i Sindikat trgovine Hrvatske koji navodi kako je upravi Borova izrazio svoje neslaganje sa zatvaranjem sedam trgovina u Hrvatskoj (Borovo naselje, Ilok, Pakrac, Županja…).

Neslaganje sindikata

– Rečeno nam je da te trgovine ne posluju rentabilno. Znamo da za takvo poslovanje nisu krivi trgovci, nego gospodarska situacija u Hrvatskoj i nedovoljna proizvodnja kvalitetne, kožnate obuće u Borovu, pa onda u trgovine ne dolazi dovoljno obuće i nema robe za sve trgovine. Slaba je i kupovna moć građana – rekao je sindikalni povjerenik u Borovu Đuro Babić.

>>Nema boljeg nego kad se u redu čeka za vrijedan domaći brend

>>Kakvu je ovo reklamu hrvatskoj tvornici napravio ugledni Vogue

Komentara 1

AL
alphazulu99
08:07 23.03.2016.

Vaterpolo dvojac Simenc - Kolundzic uspjesno unistavaju ono sto je ostalo od Borova. Uskoro ce oni zatvoriti cijelu tvrtku. Tvrtka zatvara trgovine, stvara gubitke, ali za sponzoriranje vaterpola ima novca. Naravno nece sponzorirati neki sportski klub iz Vukovara nego ni manje ni vise reprezentaciju. Do kad ce ovaj olos pljackati gospodarstvo Slavonije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije