Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis EU fondovi

U Bakru održani regionalni dani EU fondova

Nakon uspješnog Sajma EU fondova održanog u Bakru u srpnju prošle godine, grad Bakar je po drugi put ugostio „Regionalne dana EU fondova“
16. prosinca 2019. u 14:27 287 prikaza
Regionalni dani EU fondova u Bakru
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, informirat će se o dostupnim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Regionalni dani EU fondova u Bakru | Autor : Nel Pavletić/Pixsell Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Nakon uspješnog Sajma EU fondova održanog u Bakru u srpnju prošle godine, grad Bakar je po drugi put ugostio „Regionalne dana EU fondova“. Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 16. prosinca 2019. u Upravnoj zgradi Industrijske zone d.o.o. Bakar (Kukuljanovo 182/2). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Tomislav Klarić, gradonačelnik Bakra i gđa. Tajana Huzak, pomoćnica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Bakra kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Tomislav Klarić, gradonačelnik Bakra; Kristina Burina Bonefačić, savjetnica za razvoj u Upravnom odjelu za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko-goranske županije; Damir Juretić iz tvrtke Vargon d.o.o.; Marin Meštrović iz tvrtke Montcommerce d.o.o. i Marko Štrljić iz tvrtke Riven d.o.o.

Regionalni dani EU fondova u Bakru | Autor : Nel Pavletić/Pixsell Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Nakon panel rasprave uslijedila su stručna predavanja na temu „EU fondovi kao mogućnost financiranja“ u sklopu kojih je dr.sc. Duško Radulović, član Uprave tvrtke Sensum d.o.o. predstavio investicijske projekte Primorsko-goranske županije i planove za novo razdoblje, nakon čega su Martina Rezo, Josipa Živko i Ivan Križanović iz HAMAG-BICRO-a održali predavanja o ključnim točkama provedbe projekata, pregledu otvorenih (i planiranih) natječaja za poduzetnike te ESIF zajmovima i jamstvima.

Prije završetka edukativnog dana Samanta Kušenić iz tvrtke Core Consulting d.o.o. održala je radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike“ na kojoj su prisutni imati priliku saznati sve o preduvjetima prijave na natječaj, kako pravilno ispuniti prijavne obrasce, kako se priprema potporna dokumentacija te sve o proceduri slanja konačne prijave. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Regionalni dani EU fondova u Bakru | Autor : Nel Pavletić/Pixsell Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 008

Biokemičarka Katalin Karikó
IZ KOMUNIZMA POBJEGLA U AMERIKU
Buran život znanstvenice koja je svijetu donijela spas od pandemije
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije