Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis EU fondovi

U Imotskom održani Regionalni dani EU fondova

U Imotskom 14. veljače u 10.00 sati u Pučkom otvorenom učilištu održali su se Regionalni dani EU fondova
14. veljače 2020. u 16:01 352 prikaza
U Imotskom održani Regionalni dani EU fondova
Foto: Milan Šabić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2020. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani, na razumljiv i pristupačan način, informirat će se o dostupnim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

U Imotskom 14. veljače u 10.00 sati u Pučkom otvorenom učilištu održali su se Regionalni dani EU fondova. Edukacije organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova. Događanje su pozdravnim govorima otvorili g. Ivan Budalić  gradonačelnik Imotskog i g. Velimir Žunac državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora započela je panel rasprava „Razvoj Imotskog kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali g. Ivan Budalić gradonačelnik Imotskog, gđa. Helena Brčić regionalna koordinatorica u Javnoj ustanovi RERA D.D., gđa. Snježana Petrušić izvršna direktorica Centra za održivi razvoj, gđa. Anamarija Grabovac iz Zovnice Imota te g. Zoran Babić iz Braniteljske zadruge Zima.

U Imotskom održani Regionalni dani EU fondova | Autor : Milan Šabić/Pixsell Foto: Milan Šabić/Pixsell

Nastavno na panel raspravu uslijedila su stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja" na kojima su stručni predavači iz HAMAG-BICRO-a predstavili aktualne i buduće natječaje. Pregled otvorenih i planiranih natječaja za poduzetnike predstavila je Nina Marić, ključne točke i najčešće pogreške u provedbi projekata prezentirao je Tomislav Milinović, dok je Josipa Kutle Stepančić predstavila zajmove i jamstva za ruralni razvoj. Po završetku stručnih predavanja održala se edukacija "Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj" na kojoj je Dragana Kosanović iz Euro Grant Konzaltinga predstavila aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznala posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije.

Pri kraju edukativnog dana, sudionici su obišli projektnu lokaciju Kluba za zapošljavanje, gdje se predstavio projekt Nove vještine su moja šansa. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. Projekt pridonosi rješavanju problema teške zapošljivosti nezaposlenih u nepovoljnom položaju na tržištu rada bez kvalifikacija ili s niskom razinom kvalifikacija s područja Imotske i Cetinske krajine s ciljem njihova osnaživanja, poticanja zapošljavanja i socijalnu uključenost.

U Imotskom održani Regionalni dani EU fondova | Autor : Milan Šabić/Pixsell Foto: Milan Šabić/Pixsell

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hrinfo@danifondova.eufondovi@mrrfeu.hr

Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu