Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Trendovi i izazovi industrije osiguranja na Hrvatskim danima osiguranja

Hrvatski dani osiguranja
29.10.2021.
u 13:00

Brojni stručnjaci iz redova osiguranja i reosiguranja, regulatora i drugih pratećih financijskih institucija osvrnut će se na najnovija kretanja na hrvatskom i europskom tržištu osiguranja

4. studenog 2021. godine u Zagrebu u hotelu Hilton Garden Inn održat će se konferencija Hrvatski dani osiguranja 2021. u organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) i partnera, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog aktuarskog društva, Hrvatskog društva za građanskopravne znanosti i praksu i Hrvatske udruge za pravo osiguranja te uz pokroviteljstvo Ureda predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva financija Republike Hrvatske. Najznačajniji godišnji događaj osigurateljne struke održat će kontinuitet u okupljanju brojnih uglednih stručnjaka iz redova osiguranja i reosiguranja, regulatora i drugih pratećih financijskih institucija s nacionalne, regionalne i europske razine, koji će predstaviti i stručno se osvrnuti na aktualne teme vezane uz stanje ali i najnovija kretanja na hrvatskom i europskom tržištu osiguranja.

Tradicionalna strukovna manifestacija skrenut će pažnju na trendove osigurateljne struke u Republici Hrvatskoj, ali u europskom i svjetskom kontekstu, te obraditi ključne izazove s kojima će se industrija osiguranja susretati u bliskoj budućnosti – od procesa pripreme oko uvođenja EURO-a kao službene valute plaćanja u Republici Hrvatskoj preko promjena u regulativi na domaćoj i europskoj razini do moderirane panel rasprave u kojoj će sudjelovati članovi Uprava vodećih osiguravajućih društava u Hrvatskoj te bloka stručnih izlaganja na različite teme.

Ovogodišnju konferenciju otvorit će doc.dr.sc. Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za ekonomiju te Ana Zorić, ravnateljica Uprave za gospodarstvo i financijski sustav iz Ministarstva financija Republike Hrvatske, a u uvodnom dijelu obratit će se i mr.sc. Slaven Dobrić, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO). U bloku izlaganja koji potom slijedi, izlaganja će održat dr.sc. Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga kao i dr.sc. Zvonimir Savić, glavni ekonomist HGK, posebni savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske za ekonomska pitanja te predsjednik Upravljačkog odbora za uvođenje EURO-a kao i jedan inozemni gost, Michael Brandstetter, predstavnik Austrijskog udruženja osiguratelja.

Uvid u aktualne teme na panel raspravi koju će moderirati Danko Družijanić o stanju na domaćem tržištu osiguranja dati će te podijeliti svoja razmišljanja i teze  članovi Uprava iz čak četiri društava za osiguranje: Vančo Balen, član Uprave Croatia osiguranja d.d., Mario Carini, predsjednik Uprave Generali osiguranja d.d., Daniel Matić, predsjednik Uprave Allianz Hrvatska d.d., Sabine Usaty, predsjednica Uprave Uniqa osiguranja d.d. te Ilijana Jeleč, zamjenica predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA).

O novitetima, stvarnom stanju ali i izazovima na području međunarodnog standarda financijskog izvještavanja MSFI17 govorit će Luka Matošić, član Uprave Uniqa osiguranja d.d. Iz konzultantske tvrtke za aktuarske usluge Tools4, Snježana Bertoncelj u svom će se izlaganju referirati na važnost globalno prihvaćenog principa financijskog izvještavanja IFRS17 s ciljem poboljšanja transparentnosti dok će dr.sc. Tomislav Ridzak, član Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), održati izlaganje vezano uz održivo financiranje.

U posljednjem bloku izlaganja Sanja Gržetić, voditeljica odjela za korporativne komunikacije i marketing, Grawe Hrvatska d.d i Alina Radusin, direktorica službe marketinga i korporativnih komunikacija, Wiener osiguranje VIG d.d govorit će o osiguranju kao ključnom dijelu financijske pismenosti te o zajedničkom projektu financijske pismenosti pod nazivom SIGURNIJE SUTRA koji provode društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje, uz potporu Udruženja osiguravatelja Hrvatske gospodarske komore, a čiji cilj je bio podizanje svijesti građana o važnosti financijske pismenosti na području osiguranje. Projekt SIGURNIJE SUTRA provodi se kao dio Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača za razdoblje od 2021. do 2026. godine.

Više informacija o Hrvatskim danima osiguranja 2021. možete doznati na Internet stranici: Hrvatski dani osiguranja 2021.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije