Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teva

Teva povećala neto dobit za 32 posto u drugom tromjesečju

lijekovi
VL FOTO
27.07.2010.
u 11:32

Prihodi od prodaje kompanije sa sjedištem u Petah Tikvi, u čijem je vlasništvu i hrvatska Pliva, porasli na 3,8 milijardi dolara, a 20 posto prodaje odnosi se na lijek protiv multiple skleroze Copaxone.

Izraelska farmaceutska kompanija Teva Pharmaceutical Industries ostvarila je rast neto dobiti od 32 posto u drugom tromjesečju ove godine u odnosu na isto razdoblje lani, javlja Blomberg.

Neto dobit iznosi 981 milijun dolara ili 1,08 dolara po dionici. U kvartalne rezultate Teva nije uključila troškove preuzimanja njemačkog Ratiopharma, pa je dobit veća od očekivanja analitičara koje je anketirao Bloomberg, koji su prognozirali zaradu od 1,04 dolara po dionici.

Prihodi od prodaje kompanije sa sjedištem u Petah Tikvi, u čijem je vlasništvu i hrvatska Pliva, porasli su na 3,8 milijardi dolara, a 20 posto prodaje odnosi se na lijek protiv multiple skleroze Copaxone. Ipak, ulagači su zabrinuti jer su američki regulatori dopustili prodaju Sanofi-Aventisova lijeka Lovenoxa, a dodatnu konkurenciju uskoro bi mogli stvoriti Novartis i Momenta.

Teva očekuje da će do 2015. zbog povećane konkurencije prodajom Copaxonea zarada biti manja. U drugom tromjesečju prodaja tog lijeka porasla je za 13 posto na 773 milijuna dolara. Ukupna prodaja na sjevernoameričkom tržištu u istom je razdoblju bila veća za 17 posto, odnosno 2,47 milijardi dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije