Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODUZETNIČKA PRIČA

Tehnosoft - Jedan um za kompleksna rješenja!

Tehnosoft
PR FOTO
10.06.2016.
u 16:04

Donosimo vam još jednu poduzetničku priču iz Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb.

Oprema pod tlakom poput spremnika, kotlova ili cjevovoda nije nešto s čime se svakodnevno susreće veliki broj ljudi. Diplomirani inženjer strojarstva Rikard Serdoz kreira upravo takvu opremu koju koriste razni pogoni diljem svijeta.

Rikard Serdoz je direktor i jedini zaposleni u tvrtki Tehnosoft koja se bavi projektiranjem opreme pod tlakom iz područja energetskih i procesnih postrojenja. Rješenja koja svakodnevno kroji dijelom su procesa izrade dokumentacije posuda pod tlakom, studija izvodljivosti, baznih projekata, tehnoloških projekata ili usluga savjetovanja. Savjetodavne usluge koje obavlja uglavnom su orijentirane na inozemno tržište.

„U svome radu koristim računalne aplikacije za numeričku analizu i proračune koji se temelje na metodi konačnih elemenata, kao i najnovije računalne aplikacije za projektiranje procesnih i energetskih postrojenja. Cjelokupan proces je dosta specifičan i da bih proračunao dijelove moram sve uzeti u obzir. Moj posao predstavlja veliku uštedu vremena samim time što radim u izvrsnim programima, ali i sam razvijam softver.“ objasnio nam je Rikard svoj radni dan.

Tvrtka izvrsno posluje već tri godine. Kada smo Rikarda upitali kako je saznao za Tehnološki park Razvojne agencije Zagreb rekao nam je:

„Dugo sam radio za jednu tvrtku i onda sam odlučio samostalno krenuti u posao s dobrim iskustvom koje sam tada posjedovao, a prvi korak prema tome cilju bio je i Tehnološki park Zagreb. O mogućnostima koje pruža takvo mjesto doznao sam preko prijatelja. Shvatio sam da je to izvrsna prilika da i sam krenem u smjeru poduzetništva. Danas imam izvrsnu mrežu inozemnih klijenata i s financijske strane sam iznimno zadovoljan.“

Klijente nikada ne traži sam jer većina njih dođe do njega putem referenci koje je s vremenom prikupio. Njegovi budući ciljevi su za sada orijentirani na razvoj proračunskog softvera koji bi u ovoj branši mnogo pridonio samim time što bi donio znatnu uštedu vremena u procesu kreiranja konačnog proizvoda za naftnu, petrokemijsku i prehrambenu industriju. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije